Kā kristietībai izdevās nostiprināties Eiropā?

... vai kāds atceras kādā veidā kristietībai izdevās nostiprināties tagadējā Eiropā un galvenais- kāpēc tas izdevās??

vineta30      Palasījos...un nodomāju...nezin gan,ko māca skolās ,piemēram- Spānijā,Skandināvijā, Romā,Grieķijā, par šo laika posmu.būtu interesanti...
Nezinu kāpēc,bet vēsture man liekās-tāda melu zinātne,jo ir tāds teiciens-vēsturi raksta tikai uzvarētāji...cik karu-tik rakstnieku bijis...
Tad labāk algebra...

Vucis      Vēsture drīzāk ir notikumu interpretācija: viss atkarīgs, no kuras puses skatās uz notikumiem.

ruterfords      Kristus vārdā ir nogalināti daudz vairāk cilvēki kā Hitlera un Staļina dēļ.
Secinājums viens: kristietību vajag aizliegt tāpat kā nacistu slavināšanu un komunistisko partiju.
Neiedziļinoties rašanās un izplatīšanās vēsturē.

prusacins      Vislabākais pasaules bizness ir reliģija.... Nemaksā nodokļus, aprij miljardus... Vislabākais veids kā manipulēt ar cilvēku masām un apziņu... Izdomājot murgus, ka ir kāds Dievs, kas visu rada... Un ja neklausīsi, tad nonāksi ellē, degsi karstot uguņos...bet viņš mīl tevi... Viņš ir tik varens, zinošs, visu redzošs un dzirdošs, bet tik sūdīgi ar naudiņām viņam...

duriks      jozolsen (2013-01-09 21:30) viedoklis - piekrītu 100%

kvarts (2013-01-09 22:22) viedoklis - piekrītu 100%, turklāt izcils komentārs un atbalstāma ideja!

ramazoti      Man ļooti patīk altruistiskais, mīļais, piedodošais, mīlošais, pašaizliedzīgais, palīdzošais, brīnišķīgais, brīnumainais, brīnumdarošais, citus barojošais, izglītojošais Kristus, kurš, lai gan esot viens ar savu Tēvu&esot Tēvā&Tēvs esot Kristū...- tomēr neslīcināja, kā viņa Tēvs, un ar ugunīgu sēru nededzināja simtiem tūkstošus cilvēku.., bet man nepatīk viltus kristieši, kuri liekuļo, ka viņu paraugs ir Kristus, jo viņi tik maz&tik reti līdzinās savam elkam...No žīdu pasakām arī var daudz mācīties reālajai dzīvei...

Polus      1) Sašutums par dedzināšanu ar sēru man vienmēr raisa smaidu :) Cilvēks var būt tik sasodīti antropocentrisks, tik pārņemts ar šausmām par to, lai tikai viņam kaut kas nenotiek, vienlaikus dzīvojot primitīvāk par dzīvnieku (ar izteiktām prioritātēm - paēst un kopoties). Ja cilvēkam ir dota izvēle, bet viņš konsekventi iet pa nepareizo ceļu, tad nosauciet vienu iemeslu, kāpēc uguns un sērs nav pieļaujami (mūsdienu sabiedrībai arī itin aktuāli);

2) ..un kādi bija sabiedrības attīstības sasniegumi divos lielākajos 20. gadsimta ateisma režīmos? Pilnīga laime un harmonija?

3) Kas ir pamats tām vērtībām, uz kurām bāzēta mūsu izpratne par to, kas ir/nav pareizs? Ja reiz ir tik slikti, ir visas iespējas pārvākties uz dažu zemi Tuvajos Austrumos, kur joprojām var nomētāt ar akmeņiem, nocirst roku vai galvu par zināmiem pārkāpumiem. Imponē?

4) prusacins, pirms raksti komentāru, paņem un izlasi, par ko vispār izsakies. Neieslīgstot detaļās, idejiski komentārs par "murgu" ir murgs.

Tessa      nekad neesmu jutusies pietiekoshi kompetenta,lai runatu par religjiju un savam attieciibam ar to.sho to zinu labi,bet nedomaju,ka pietiekoshi,labpratak palasu un piemacos,ka arii noshausminos par dazha laba pratuljojumiem.
man domat,shinii jautajuma ir jabalstas uz faktiem,ne idejam un nepieradiitajam lietam.
varas parasti nostiprinas vardarbiigaja celja.religjija ir vara.plus ta laika apstaklji,iespejas un dziives kvalitate noteica lietu kartiibu.man domat,citadaks iznakums nebija iespejams,kad notika pasaules(konkreti,Eiropas) daliishana.

fargo      ruterfords - tu esi idiots? tas ir vienkāršs jautājums. jā/ne?
jo, ja nē, tad varētu apskatīt tavu apgalvojumu pamatojumu?
ja tomēr esi idots, tad, protams, vari neatbildēt.

_CatNap      kaa? - parasta mobilitate. tirdznieciba un armija. ja nemaldos Konstantins kaut akd 4.gs sakuma kristietibu pasludinaja par vienigo oficialo Romas Imperijas religiju. un Roma tomer bija vara, ar kuru nevareja nerekinaties.
velak, Oto Lielais, veidodams savu svetas Romas Imperiju ( faktiski, lielvaciju) kulturu gribeja padarit vel romiskaku par romas kulturu, klosetros ari iepluda lielas naudas, un nauda ir vara. bez tam,bija jau vel visi krusta kari jaunu zemju iekarosanai.
nu, tas tikai tads laja priekstats. bet labs jaut. - vajadzes palasities!!

ramazoti      :)Polus! Ja jau Dievs drīkst svēti slepkavot nepaklausīgos, nomest sev nevajadzīgos ļaunos garus uz Zemes, kur tie nav vajadzīgi cilvēkiem, un ļaut tiem kaitēt ne sev, bet citiem; apsēklot cita līgavu, pieļaut netaisnīgu izrēķināšanos pat(!!!)ar Taisnīgu(!!!) cilvēkdievu- Kristu, tad cik vērti ir tāda dieva apgalvojumi, ka viņš ir svēts- pieļaujot Vienīgā Svētā spīdzināšanu un noslekavošanu, kurš to nav pelnījis, lai varētu amnestēt daļu nesvēto-vainīgo-nogalināmo, un nenogalināt uzreiz pārējos nogalināmos, kuri to ir pelnījuši- pēc baušļiem, kurus pats ne vienmēr ievēro..!? Štrunts par šāda dieva provocēto viltus kristietības izplatīšanos, kas nogalina gan miesu gan garu! Lai dzīvo inženieri, kuri izgudro tehnoloģijas, kuras netiek izmantotas demokratizācijas teroram...

Polus      ramazoti,

Jā, zini, es arī šaubos, vai cilvēku dzimums ir tā vērts, lai upurētu savu Dēlu. Tur es tev pilnībā piekrītu, turklāt savā komentārā tu lieliski parādi, cik ļoti tomēr cilvēka dzimums Kādam ir dārgs.

"nav vajadzīgi cilvēkiem" - ja esi lasījis, tad sākotnēji tā bija pašu cilvēku izvēle.

Redzi, ja esi lasījis, tad zini, ka scenārijs jau ir sen zināms un sīki un smalki aprakstīts grāmatā, kuru visi zina, bet lasījis ir vien retais. Un cilvēkam ir dota brīva izvēle atrasties vienā vai otrā pusē. Gribi - tici, negribi - netici. Tā ir tava izvēle. Vari savu esību un dzīvi uztvert kā filtru, lai atsijātu graudus no pelavām; vari to uztvert kā iespēju pabraukāt ar mašīnu, nopelnīt cenas mērvienību (lasi - naudu), ietērpties lupatās, parunāt par lietām, kurās neorientējies, un, atvaino, padrāzties. Tā ir tava izvēle. Brīvi.

JurisK      Jāpasakās Ferdinandam uz Izabellai Spānijā, senajai Krievzemei un krusta karotājiem Palestīnā. Kāpēc ieviesās - tas pavisam cits jautājums:)

ruterfords      Fargo, kādu vēl pamatojumu vēlies?
Tev ir šaubas par kristīgās baznīcas pastrādātajām zvērībām ?

fargo      ruterfords. es tev uzdevu vienkāršu jautājumu un atkarībā no atbildes prasu pamatot savus vārdus. vari? nevari?

ruterfords      Labi, Fargo, atbildēšu : nē .
Un padomā pats, kurš vairāk līdzinās idiotam - tas, kurš tic fizikas likumiem un reāliem notikumiem, vai tas, kurš tic grūtniecībai bez apaugļošanas, uzbraukšanai debesīs bez transporta līdzekļa un daudzām citām pasakām...

Decijs      kakjis_maisaa (2013-01-09 21:18) viedoklis
Henrijs gribeja delu oficialu. Izcirst vins vareja arii bez precibam D.
maigonis_niknais (2013-01-09 22:19) viedoklis
Kristietiiba bij speeciigs politisks instruments ,tapeec arii izdevaas nostiprinaaties Eiropaa
Sita, ar var piekrist

fargo      ruterfords - tāpēc vajag domāt, pirms atkārtot muļķības.
par pārējo...
apaugļošana bez vīrieša līdzdalības, nav pretrunā ne ar vienu fizikas vai bioloģijas pamatpostulātu.
"uzbraukšanai debesīs bez transporta līdzekļa" kāpēc tad bez? elija uzbrauca debesīs "uguns ratos". un? kas te ir pretrunā ar dajebkuru fizikas likumu? kaut vienu? kādu? kuru tieši?
pasakām? abioģenēze un darvinisms gan ir pasakas, jo šīs teorijas joprojām nav pierādītas ne-ar-ko, bet stāstītas un ilustrētas gan. nepatīk pasakas? sāc ar sevi - izpēti darvinismu pasakas.

ruterfords      Fargo, par ko te cepties ? Tev vecāki bērnībā iestāstīja, ka dievs ir, un tu tam tici. Man ļāva pašam saprast, kas ir redzams, kas sajūtams, kas pagaršojams, kas dzirdams, kas izmērāms, un tāpēc es neticu tam, kā nav.
Saki, ka Darvina teorija nav pierādīta. Labi, lai tā būtu. Vai tad tik ļoti svarīgi ir zināt kā radās cilvēks - no dieva vai pērtiķa? Kāda gan tam nozīme ? Tev tas kaut ko maina ? Kā tajā filmā "Karnevāla nakts", jesķ ļi žizņ na Marse ? A ņe vsjo ravno ? :)
Vari pateikt, kurš sarakstīja bībeli ? Kurš pierakstīja pirmos tur minētos notikumus ? Kurā gadā tā tika sarakstīta 1. reizi ?

fargo      ruterfords. tiešām, tad kāpēc tādas pakāpes naids "kristietību vajag aizliegt tāpat kā nacistu slavināšanu un komunistisko partiju. Neiedziļinoties rašanās un izplatīšanās vēsturē."(tavi vārdi, kuri balstas pilnīgi aplamā apgalvojumā)? tad ko cepies? necepies!
vai tu domā, ka man vajadzētu ciest klusu lasot tādus komentārus? kāpēc, lai man būtu jācieš klusu, lasot pirmkārt apzinātus melus vai nezinīša blēņas, otrkārt, kāpēc man būtu jācieš klusu lasot aicinājumus aizliegt kristietību? kādā sakarā?
necepies, ja nav par ko cepties. kāpēc tad tu cepies?

un man vecāki bērnībā nemācīja neko ar reliģiju saistītu, bija komunistu laiki un vecāki bija pat ļoti lojāli šim režīmam, kā nospiedošā daļa pārējās sabiedrības.

"Kāda gan tam nozīme ? Tev tas kaut ko maina ?"
tam ir pakārtots vai tieši saistīts ar to ir viss un jebkas, kas notiek. tāpēc, tam ir nozīme gan globāli, gan pilnīgi personiski.

"Vari pateikt, kurš sarakstīja bībeli ?"
protams!
"Kurā gadā tā tika sarakstīta 1. reizi ?"
Sinaja kalnā, pierakstīja Mozus, diktēja Kristus.
vēl ir jautājumi?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu