Vasarsvetku draudze

Kads zin kaut ko vairak par sim vasarsvetku draudzem,un kads varbut var ieteikt ka rikoties? Draudzene jau kadu laiku kaa parnemta tikai ar dievu un so kustibu, pa lielam nekas vairak neinterese,viss laiks pakartots tikai draudzei? Attiecibas ari ultimats ja neklusu tads pats tad nekas nesanaks...

dzm26  1 4 Velc draudzeni no Vasarsveetku draudzes aaraa! Ja nevari izvilkt aaraa,tad laidies no vinas ,ko kaajas nes. Varbuut tev izdodas samekleet normaali domaajosu personu vai draudzeni. Mana radiniece ir Vasarsveetku draudzee. Vina nav vairs taada kaa agraak. Tagad galiigi apseesta. Vairs nesaprot,ko runaa un ko domaa, kaut gan agraak straadaaja par skolotaaju. Es un visi radi neveelas ar vinu kontakteeties. Pirmajaa vietaa vinai ir sekta, es so draudzi varu nosaukt tikai par sektu,kura normaali domaajosus cilveekus pataisa par invaliidiem un ievelk tumsaa bedree.Tik tiesaam Vasarsveetku draudzee ir loti daudz izgliitotu cilveeku,kuri,aizejot pensijaa, iestaajas sai sektaa vai draudzee un kluust par gariigi atpalikusiem invaliidiem,slimo ar demenci vai ,citaadi sakot,plaanpraatiibu,nes visu aaraa no maajaam un praats ir galigi aptumsojies liidz nepaziisanai. Arii mana klasesbiedrene bija tur.Nesa visu aaraa no maajas, ka dziivoklis palika tukss. Es vinai vaicaaju,vai tuksaa dziivoklii tev labaak dziivot? Vina saprata,ka no turienes jaabeeg. Labi cilveeki vinai paliidzeeja ar meebeleem un citaam lietaam. Tagad vina dziivo laimiigi. Dievs pasaulee ir viens un vins zina,kam paliidzeet un kuram nepaliidzeet. Vins paliidz gaisajaam un labestiigajaam dveeseleem,bet launajiem cilveekiem nee. man Dievs paliidzeeja atbrivoties no loti smagas slimiibas reaminaacijaa. Es ticu Dievam, bet sektaam nee un zinu, no kurienes naak labestiiba un no kurienes naak launums. Ja neesaa krustu kaklaa,tad cilveeks paraada,cik vins ir bagaats.Nabags neliks kaklaa krustu,jo tas parasti ir zelta,apzeltiits vai sudraba.Uz bazniicu iet cilveeki izraadiities,cik vini ir bagaati un prot valkaat daargu apgeerbu.Protams,nabagi arii apmeklee bazniicu,pasniedzot roku,lai tur ieliktu naudu. Maaciitaaja darbs ir bazniicaa un cilveeki ziedo vinam naudu,lai vins buutu paeedis un vareetu samaksaat par savaam personiskajaam vajadzibaam,bet nevaru saprast,kaapeec m

studentka  1 1 Cilvēki ar augstu morāli uz baznīcām neiet, uz baznīcām iet grēcinieki-tobiš tādi, kas nav apmierināti ar to dzīvi kādu Dievs viņiem devis.Trakākais, ka tādi grēcinieki sāk uzskatīt sevi par labākiem un koriģēt citu cilvēku dzīves. Parasti jau cilvēks nomierinās tad, kad viņš dabūjis savu "komplektiņu" -mīlošu cilvēku un materiālo vajadzību apmierinošu nodarbošanos. Ultimāta uzstādīšana norāda, ka draudzene nav apmierināta ar to, ko dabūjusi-vienvārdsakot, nav apmierināta ar tevi un tur nu neko nepadarīsi. Viegli jau pateikt- pamet viņu un sameklē "savējo", kurai tu būsi pietiekami labs, bet nepazīstot tevi, nezinu-varbūt tiešām tev jāmainās arī pašam. Bet neviena reliģija jau to neiedos, reliģija tikai aizvietos reālas vērtības ar izdomātām.Pēc idejas ar šādām lietām-reālo vērtību ieraudzīšanu, būtu jānodarbojas psihoterapeitiem, bet kā tas dzīvē darbojas, nezinu, neesmu ne pie viena psihoterapeita bijusi.

fargo      mana liecība ir tāda.
manis sastaptā draudze bija viens no labākā, ko es piedzīvoju. pamazām es to iepazinu. un es zināju "TE" es gribu būt, tādi cilvēki apkārt lai man ir visu zemes mūžu.
un tas bija viens nozīmīgs stimuls. ne galvenais. bet otrais varētu būt noteikti.
ar laiku, dzīvei ejot, es sapratu, ka viena no svarīgajām lietām ir zināt kur būt. starp ko būt. un no kā izvairīties. redzēts pietiekami, iespēja novērtēt ir.
un cik sekli un bezjēdzīgi bija ceļi un ikdienas gaitas ar kuriem es vairs negribēju neko kopēju. un tad, kad pienāk laiks un cilvēks meklē, tas tiek it kā paņemts aiz rokas un vests. notikumi notiek. durvis atveras. dzīvē ienāk cita tipa cilvēki.
tas patiesi ir kā pāriet no nāves ēnas dzīvē. kā oāze, atols jūrā. pārsteidzoši, cik savadākas runas, cik atšķirīgi mērķi un nodomi cilvēkiem var būt. it kā viena sabiedrība. bet nav!
un daudz bērnu! un daudz vīru. vairums satikto vīriešu ir tādā vai citā veidā šķirti no savām ģimenēm un bērniem. un ir dīvaini redzēt, ka kādā daļā proporcija var būt cita. bet šis ļaunums ir visur.
un tad tu zini, lai kaut kas izaugtu, ir jāsēj. un jākopj. un vīriem bija tik svarīgi nodot Dieva atziņu saviem bērniem. un kad tik daudzi to vairs nedarīja... ir kļuvis tā. lai kur ietu šai informatīvā telpā, jebkur - pretī inde. inde apziņai. cik kolektīvā apziņa ir kļuvusi kropla var redzēt sabiedrības spogulī - ko tā pielūdz, kas ir tās elki, ko tā apbrīno, kam seko. infantīlisms, narcisims, mēlnesība, neuzticība. iekšējais indesmetrs šinīs gados sācis piepildīties vairs ne mēneša laikā, bet pietiek ar paris dienām un jūti - ir par daudz ļaunuma redzēts un dzirdēts. un nav pat karš! un divas dienas un jau vajag atslegties no visa caur ko pasaule runā uz mani. tik ātri un mērs jau ir pilns. nepieciešams attīrīt domas, atkal nofokusēt apziņu.

estepat      fargo! Tu tāds prātīgs un visu ko pieredzējis ´dvēselis´, bet neredzi, ka diemžēl vēl nav uzradusies absolūti nevienas bībeles, korāna... sektas, kur uzkundzējušies ´aitu plēsīgi´ vilki paši netēlotu svētas aitas, un necenstos izmantot citus saviem savtīgiem&varas nolūkiem. Ir atsevišķi cilvēki, kuri padalās ar citiem ar saviem labumiem un labiem vārdiem, bet tas arī pārsvarā savas konfesijas ietvaros, vai arī lai reklamētu savas konfesijas cēlumu un labestību. Un te nupat jau raksta par redzētiem gadījumiem, ka apdullušās avis nes māju tukšu un noraksta vasarsvētkniekiem, ziemassvētkniekiem, vai kādiem vēl citiem sātaniskajiem dieva lieciniekiem, kuri ne aci nepamirkšķinot paņems pēdējo no nabaga, garantējot, ka dievs caur labiem cilvēkiem iedos kādas humpalas, lai nav uz šķirbainas nekrāsotas vecu dēļu grīdas jāguļ...

studentka  1 1 Man arī ir fargo ko teikt. Viss tas ir jauki, ko tu raksti, tikai kādēļ to darīt kāda miruša cilvēka vārdā? Kādēļ nevar vienkārši tāpat nomainīt savu apkārtējo vidi, ja ap tevi ir salasījušies tikai infantīļi, narcisi un mēlneši?Sabiedrību veidojam mēs paši un ne jau tikai baznīcās ir godīgus cilvēkus var atrast. Nesaprotu, kādēļ skaļi klaigāt, ka Jēzus ir Kungs un Dievs, ja evaņģēlijā tas nemaz nav rakstīts.Tieši otrādi- Visos eveņģēlijos Jēzus liek uzsvaru uz to, ka viņš ir Cilvēka Dēls, tātad tāds pats, kā es un tu.Katram, kurš sāk interesēties par kristīgo ticību es ieteiktu sākt ar to, ar ko sāka Jēzus-40 dienu askēzi vientulībā. Tur tad arī viss kļūs skaidrs, kur ir dievs, kur ir sātans un kur ir pats. 99% gadījumos nevajadzēs pat tās 40 dienas sēdēt un pēc tam nebūs jāziedo viss atlikušais mūžs staigājot uz baznīcu, lasot bībeli un neko nesaprotot no izlasītā.Bet meklēt dievu, lai uzlabotu laicīgo dzīvi-tā ir tāda muļļāšanās uz divām pusēm, jeb kā evaņģēlijā rakstīts-kalpošana diviem kungiem.

fargo    1 12:32

"Viss tas ir jauki, ko tu raksti, tikai kādēļ to darīt kāda miruša cilvēka vārdā?"
par kādu vēl mirušu cilvēku tu runā?

"Kādēļ nevar vienkārši tāpat nomainīt savu apkārtējo vidi, ja ap tevi ir salasījušies tikai infantīļi, narcisi un mēlneši?"
var. par to arī bija rakstīts.

"Nesaprotu, kādēļ skaļi klaigāt, ka Jēzus ir Kungs un Dievs, ja evaņģēlijā tas nemaz nav rakstīts.Tieši otrādi- Visos eveņģēlijos Jēzus liek uzsvaru uz to, ka viņš ir Cilvēka Dēls, tātad tāds pats, kā es un tu."
nē. Kristus ir Vārds, kurš bija no sākuma, spēks caur kuru Dievs radīja pasauli. Vārds pieņēma cilvēka veidolu, tāpēc arī ir uzsvērts cilvēciskums. un nevis klaigāt, bet apliecināt, kā Kristus aizejot pavēlēja.

"99% gadījumos nevajadzēs pat tās 40 dienas sēdēt un pēc tam nebūs jāziedo viss atlikušais mūžs staigājot uz baznīcu, lasot bībeli un neko nesaprotot no izlasītā."
teikuma autore varētu sākt pazemību, kura ir pirmais solis, nepieciešams ceļā uz saprašanu.

"Bet meklēt dievu, lai uzlabotu laicīgo dzīvi-tā ir tāda muļļāšanās uz divām pusēm, jeb kā evaņģēlijā rakstīts-kalpošana diviem kungiem."
"meklēt Dievu" ir cilvēka galvenais uzdevums šai dzīvē. tikai pēc tam seko jebkas cits. tas ir kā vēloties nokļūt kaut kur, to var izdarīt ejot pa pareizo ceļu. un pareizais ceļš ir viens un pareizas mērķis ir tikai viens.

estepat  1 3 Bija anekdote, kur proktologu pieņēma darbā par automobiļu motoru remontētāju- visi brīnījās, ka viņš remontē auto dzinēju caur izpūtēju... tas par to, ka bībeles dievs visu radījis caur jēzu kristu- nu nav tas vienkāršākais radīšanas veids, tāpat kā remotēt automašīnas dzinēju caur izpūtēju..;)

studentka  2   Meklēt Dievu un vazāties pa baznīcām nav viens un tas pats. Dievs jau nemīt baznīcā, bet gan pašā cilvēkā.Tā kā Pāvils raksta-jūs esat dzīvā Dieva nams vai tā kā Jēzus saka-Es un Tēvs esam viens.Un vienīgais ceļš patiesība un dzīvība ir katra cilvēka vienkāršais un parastais,plikais "Es esmu" -tā ir vienīgā saikne ar Dievu.Bet cilvēks ir nemierīga būtne viņš vienmēr grib nevis vienkārši būt bet būt "kaut kāds"-labāks, gudrāks ar augstāku morāli,utt,-nu lūk, tas viss arī neļauj ro dievu ieraudzīt Kā jau teicu, Dievu var atrast 40 dienu laikā, tā kā to izdarīja Jēzus.Bet vai tad kāds grib? Labāk taču iet uz baznīcu, tur var ar citiem tādiem pašiem aprunāt pasauli un izteikt savu Fuj-cik tā pasaule ir riebīga,alkatīga, amorāla, atkal aizmirstot, ka evaņģēlijā rakstīts-Dievs Tik ļoti šo pasauli mīlējis, Kā tad tā- Dievs šo pasauli mīl, bet tu tāds augsti morālāks laikam par pašu Dievu -tev nepatīk.

studentka  2 1 Jā un meklēt Dievu galvenais uzdevums ir tikai tiem, kas viņu ir pazaudējuši, pārējie dzīvo mierīgi un nesatraucas.

fargo      2018-04-08 23:18

baznīca arī ir cilvēks(-i), tā ir draudze. cilvēki. un kam pāvils raksta? kādam vienam cilvēkam? kam ir vēstule rakstīta? baznīcai. korintiešu draudzei. tas neienāk prātā? kaut kā paslīd garām? un nevis telpām, sienām, kaut kādiem logiem. bet draudzei. korintiešu draudzei, kura ir baznīca, Kristus miesa.
varbūt pārlasīt vēlreiz? ņemot to vērā?
un vēl par pasauli Dieva namu, no tās pašas vēstules:

"Nevelciet svešu jūgu kopā ar neticīgiem. Jo kāda daļa ir taisnībai ar netaisnību? Kas ir gaismai kopējs ar tumsību? Kā Kristus savienojams ar Beliaru, vai ir kāda daļa ticīgajam ar neticīgo? Kas kopējs ir Dieva namam ar elkiem? Jo jūs esat dzīvā Dieva nams, kā Dievs ir sacījis: Es viņos gribu mājot un viņu starpā staigāt, un Es būšu viņu Dievs, un tie būs Mani ļaudis.
Tāpēc aizeita no viņu vidus un nošķirieties no tiem, saka Tas Kungs, un neaiztieciet neko, kas ir nešķīsts, tad Es jūs pieņemšu. Tad Es būšu jums par Tēvu, un jūs būsit Man par dēliem un meitām, saka Tas Kungs, Visuvaldītājs."

tāpēc, jā - fiziski vienā vidē, laikā un telpā. bet garīgi? nošķirti. tāpēc tik bieži sveši un vienā telpā, bet uz cita ceļa. un valoda ar laiku kļūst savstarpēji nesaprotamāka. tāpat kā tēmā sievietei paliek arvien mazāk kopīga ar bijušo mīļāko, līdz kādā brīdī kopīga vairs nav nekā.

studentka  1   Nevajag jaukt ticību ar reliģiju un baznīcu ar draudzi. Ticība pārbaudās elementāri-ar darbiem. Tātad ticīgs ir nevis tas, kurš daiļi di.š,atvaino, kas daiļi runā, bet gan tas, kurš dara. Draudze ir šādu darošo ticīgo kopa, nevis daiļdirs..ju,atvainojos,daiļrunātāju pulcēšanās vieta.Nevar būt ticīgs un nesekot Jēzum. Nevar sekot, ja neesi spēris pirmo soli tajā pat virzienā. Jēzus pirmais ticības solis bija-nevis iet uz templi, bet gan tuksnesī, uz templi viņš bija gājis visu savu apzinīgo mūžu. Jūdi arī sevi par ticīgiem saukāja,uz templi staigāja un ar grēciniekiem nebiedrojās,viņiem tur arī bija augsta morāle-netikļus ar akmeņiem nomētāja, bet Jēzus sacīja-jūsu tēvs ir sātans.

fargo    2 "Nevajag jaukt ticību ar reliģiju un baznīcu ar draudzi."
un tēma ir par draudzi, konkrētu draudzi. tad tev ir tik labas zināšanas par šo draudzi, ka vari viņus visus saukt par daiļdirsējiem? nevis darītājiem? no kurienes pārliecība, ka viņi "Nevar būt ticīgs un nesekot Jēzum." nopietni, no kurienes tādas zināšanas? kas dod pamatu spriest par citu cilvēku ticības īstumu vai darbiem? ir kaut kas par viņiem zināms? par vienu? vairākiem? daudziem? visiem?
ja to nav, par ko īsti tad vispār ir runa? par citām draudzēm? par citiem cilvēkiem? kādiem? uz kāda pamata tu nospried, kurš ir ticīgs, kurš ne? tu lasi cilvēku sirdis un spēj sekot miljoniem cilvēku gaitai, lai spriestu par viņu darbiem un dvēseli? jā, pamatojumu gribētos.

ocelots_parastais    1 Tāda opcija kā prasme gan skaisti runāt, gan tikpat skaisti izdarīt, laikam vispār nepastāv? Starp citu, man ir paziņas Norvēģijā, Vasarsvētku draudzes piederīgie. Nupat vairāki tās draudzes locekļi atgriezās no Malaizijas, kur mēnesi bija strādājuši, par saviem līdzekļiem atjaunojot vētras nopostītu skolu.

studentka      Jā, man ir zināšanas konkrēti par Latvijas vasarsvētku draudžu apvienību. Personīgi pazīstu veco Ozolinkēviču,Ilgāku laiku biju draudzē Ventspilī pie mācītāja Kalniņa, tas gan vairāk kā 15 gadus atpakaļ, kad pārvācos uz Rīgu tad ne reizi vien esmu bijusi esmu bijusi pie Modra uz dievkalpojumiem Rīgā , Jelgavā pie Agra arī. Draudzē nodarbojas ar velsviņsazin ko tikai ne Dieva meklēšanu, par atrašanu vispār kristieši nevienā konfesijā laikam nav dzirdējuši.
Vēl kādi jautājumi par manu personu?

fargo    1 "Vēl kādi jautājumi ..."
bet, protams! tikai nevis par personu, bet notikumiem.
atgādinu, ka tikko tu mācīji, ka ir jābūt darbiem. tad arī ir interesanti - tu sastapies ar situāciju, kura tavuprat nebija pareiza, tātad bija jālabo. es pieņemu, tad tu kaut ko darīji lietas labā, nevis vienkarši dezertēji un vēlāk aicinājumu nomainīja rezignācija, a la "dzīvo mierīgi un nesatraucas"?

studentka      Toreiz jau es nezināju, ka var būt savādāk,tikai jutu, ka nav īsti pareizi. To, kas tieši ir nepareizi varu pateikt tikai tagad.Toreiz draudzes laikā jau arī teicu, gan savam mācītājam, gan Ozolinkēvičam.Tas jau bija bīstami-noorganizēja lūgšanas visi apkārt un kā sāk vervelēt cits par citu skaļāk kaut kādās mistiskās mēlēs kā traki. :D Cik varēju cietu, kad vairs nevarēju aizgāju.Un biju vīlusies ne jau draudzē, bet gan sevī. Tas, ka sastapu cilvēku, kas varēja parādīt tiešāko ceļu uz Dievu vairs nav stāsts ne par kristietību, ne par kādu citu reliģiju.Un tur pagāja gadi, kamēr atradu. Un pirms pāris gadiem mēģināju-uzrakstīju Ozolinkēvičam vēstuli. bet atbildi nesaņēmu. Bet nav jau arī brīnums, ja kāds tur atrastu Dievu, tad tāda draudze vairs nepastāvētu. Dievu nevar atrast bļaustoties, bet gan klusumā un pa šauro ceļu nevar iet barā-tur pat diviem nav vietas,tas jāiet vienatnē. Tīrais tejāteris ar to "svēto garu", kas tur gāž no kājām. Uz šaurā ceļa nevis jākrīt gar zemi, bet ir jābūt "krampim"uz tā noturēties, tas arī viss ko varu pateikt.

fargo      2018-04-09 17:15

un kas bija tavā skatījumā nepareizi?

"Un tur pagāja gadi, kamēr atradu."
un nevis 40 dienas tuksnesī, kā tu uzstāj no citiem?

pagaidām es neredzu nekādu pamatojumu taviem iepriekšējiem komentāriem, šī atstāsta kontekstā.

studentka  1   Tu te veic izmeklēšanu? Man tavā priekšā nav jātaisnojas. Ja tev būs interese, pats aizraksies līdz patiesībai,tikai jābūt godīgam vismaz attiecībā pret sevi. Es neesmu aicināta ne reformēt baznīcu vai kristietību kā tādu, Domāju, ka kristietība pati nomirs dabīgā nāvē. Priecīgā ziņa, ka elle tāpat kā debess valstība atrodas tepat uz zemes un pēc nāves nevienu ellē nemetīs. :D

studentka      Dievs ir katra personiska darīšana un pie viņa neviens ar varu nav jāved. Tas ir tikai intereses jautājums.Es nesaku, ka cilvēki baznīcā ir slikti, es saku, ka baznīciskā sistēma nevienu pie dieva neved, tas arī viss.Baznīcā nepareizs ir viss jau sākot no "Jēzus ir Kungs".Jau tas, ka baznīcēns spētu noticēt, ka Jēzus bija tāds pats cilvēks ne labāks, ne sliktāks kā jebkurš no mums, daudz ko mainītu viņa uztverē.Tas, ka kāds krīzes brīžos tur saņem psiholoģisku palīdzību, nav slikti, slikti tikai tas, ka tas tiek darīts miruša cilvēka vārdā.Jāmainās sevis dēļ.

fargo      17:00

man gar tevi nav nekādas daļas, tā esi tu, kas izdomāja kritizēt manu personisko pieredzi ar saviem komentāriem un aplamajiem apgalvojumiem. pie patiesības tu nonākusi neesi, diemžēl nonāci nepatiesības pusē. pēc savas brīvas gribas. tā ir tava.
to, ko es mēģināju saprast, ir tava uzskatu sistēma. sistēmas uztver tomēr nespēju. pirmais šķērslis ir pretrunas prasībās pret apkārtējiem un fundamentālāko pasaules izpratni cilvēces vēsturē - kristietību.
neatradu pagaidām neko aiz kā aizķerties, lai izveidotu argumentējamu postulātu ķēdi.
uzstāšana uz to, ka esot jāiet 40 dienas tuksnesī un citu cilvēku darbu vērtēšana "fell flat", vai citiem vārdiem sakot, vismaz pagaidām, pārplīsa kā vinnija drauga cūciņas balons. ideja kaut kāda laikam tur ir, bet finālā baloniņa driskas rokās vien ir.
un Kristu tu satiksi. vienalga, kādā veidā dzīvosi dzīvi un neaskatoties, vai tomēr atradīsi ceļu pie viņa, kurš arī ir Patiesība Kopš Sākuma. novēlu nenonākt tiesā. no turienes neviens neatgriezīsies taisnots.

MonaLiza  1   sekta !!!!. domāšana atslēgta. kad pajautā kāpēc dievs neatbild lūgšanas.
atslēgšanās no realitātes. veselīgas spriestspējas zaudēšana.viss uz emocijām. viss garā...
2018-10-04

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu