Garīgums kļūst par biznesu

Kāda Jums pieredze šajā jomā un astroloģijā?
Kaut vai viens piemērs: Agrāk astrologi teica, ka čeki jādedzina PILNMĒNESĪ, kam bija arī konkrēts un loģisks izskaidrojums.
Tagad pēkšņi uzradušās nezin cik daudz dienas un īpašie laiki/īpašās stundas - bet lai tās uzzinātu jāpasūta to caur maksas sms pakalpojumiem. Tas ir tīrākais bizness!

Allegri (2013-11-08 14:07)      Nokaunās par garīguma trūkumu, jo neko nav dzirdējusi par astroloģisko čeku dzdzināsanu. Mandomāt, bieži vien cilvēks ir tā pārņemts ar fiziskā ļermeņa pareizu paēdināšanu, apmazgāšanu, čeku dedzināšanu, ka nekam citam viņam vnk vairs neatliek laika.

Rabarbere (2013-11-08 14:38)      gribi tici, negribi netici - liels cilvēks taču! Tomēr ar garīgumu tam nav nu nekāda sakara...vnk fascinē tādi cilvēki! ...psc..

wolands (2013-11-08 15:24)      He, he, Tessa :) Jāmācās jau ir visu :) Visus zvaigžņu karu personālus. WoW uzdevumus un scenārijus, kā braukt ar rotaļu vilcieniņiem ... Saukt tās visas par "mācībām" gan mēle negriežas ;)
Viss spēles :) Galvenais, lai cilvji spēles nesāk jaukt ar īstenību ... Tad parādās tie, kam dzīve liekas Counterstrike. ;)

kvarts (2013-11-08 16:20)      nevis garīgums, bet gan cilvēku stulbums...

Freja4 (2013-11-08 16:49)      man domājas, ka jau 5 gadu vecumā zināju, kas ir astrologs (vecos laikos gan tos par burvjiem sauca :D) un mācītājs (kā sacīja vecmamma, pārliecināta kristiete...uz baznīcu iet tikai tie, kam dvēselē caurums un paši nevar pieņemt lēmumus) un vēl tas garīgums...kam nav nekāda sakara ne ar vienu, ne otru augšminēto...bet ka mēs paši varam savas maņas attīstīt, ticu...;)

caress5 (2013-11-08 17:25)      Tas driizäk liecina par gariigu atpalicibu... un paliidziiba tiek sniegta paliidzeetäja naudas makam.

tiu (2013-11-08 17:51)      Manuprāt šitā novirziena izklaidi dēvē par ezotēriku. Tas garīgums tur nepiepas.
Un attiekties pret to tā arī vajadzētu. Ja gribas paklausies un izlasi, bet savs funktieris tomēr svarīgāks.

Natta (2013-11-08 20:28)      Astrologa karte ir tava īstā pase,tur viss ir redzams-ar kādām enerģijām esi ienācis šai dzīvē un tikai neizglītots cilvēks var apgalvot,ka Saules sistēmas planētas neatstāj uz viņu nekādu ietekmi. Izpētīt karti aizņem vairākas stundas,pat dienu,ja vēlas ļoti smalki izanalizēt cilvēku. Tad vai par šo ieguldīto darbu cilvēkam būtu jāsaņem pliks paldies?? tas ir reāli enerģiju paņemošs darbs,jo papildus analīzei, kas ir loģikas elements,ir jāpielieto intuīcija-jāspēj sajust cilvēku, lai precīzi noraksturotu,un tas ir ļoti energoietilpīgs darbs.

fargo (2013-11-08 20:37)      Natta, tu iepirkuma čekus dedzini kad pilnmēness, vai tas ir vienalga?

Deisa (2013-11-08 22:16)      Par biznesu kļūst viss, kam ir noiets. Nepatīk? Ja citiem arī nepatiks, noieta nebūs, bizness izpaliks. Biznesa un varas līdzekļi mainās tad, kad mainās sabiedrības vērtības. Garīgums, materiālās vajadzības un instinkti - to visu izmanto gan biznesam, gan varai. Jo vairāk cilvēks ietekmējas no citiem, vadās ne pēc savām, bet apkārt esošās sabiedrības normām, jo vieglāk viņu izmantot. Jautājums - bet kādēļ tad cilvēks vadās pēc tām klišejām? Atbilde - jo tā vienkāršāk, vieglāk kā domāt velosipēdu no jauna. Jā, protams, pamatshēmu priekš kam domāt pašam? Taču, ja ar laiku tam ritenim iestrādā detaļas, kas paša liktas, tās tiek izvēlētas labākās kvalitātes par attiecīgi labāko cenu, bet gatavu pērkot, i nezini (ja neesi izzinājis pats), pēc cik ilga laika kas nolietosies un būs jāmaina un cik uz šo riteņu ražotājs nopelnīs. Taču izvēlas tos gatavos, jo mācīties apdeitot to verķi pašam - slinkums.

piparbecinja (2013-11-08 23:06)      tu pati patstāvīgi vari pieņemt lēmumus? bez palīgiem, numerologiem utt.?

miglainaa_plava (2013-11-09 00:54)      Garīgums vispār ir kas cits, nevis dziednieki un astrologi. Dziedniekiem tas ir talants, jā, bet bieži izmanto naudas pelnīšanai, manipulēšanai ar cilvēkiem, iedzīvojoties uz citu bēdām, bez jebkādas atbildības - tas taču nav garīgums. Garīgums ir spēja mīlēt citus, pieņemt tādus kādi tie ir, nesavtīgums, darīt labu, tapēc, ka nevari nedarīt, dot padomus, kas tiešām palīdz citiem, nevis uzsēdināt uz adatas un slaukt naudu. Tad vēl ir viedums - spēja saskatīt dziļākas likumsakarības dzīvē, domāt plaši. Tas arī ir saistīti.

Polus (2013-11-09 07:42)      Deisa, vispār esi kādreiz mēģinājusi iztēloties to sabiedrību, kurā visi perfekti darbotos pēc savām, nevis kopēji akceptētām normām? Uz kāda pamata varētu sodīt izvarotāju, slepkavu, zagli, izspiedēju, pedofilu - ? Viņš vadās pēc savām iekšējām normām! Ir salicis savu "velosipēdu" pats un konstatējis, ka konkrētā darbība iekļaujas viņa dzīves modelī. Ja kāda cita "velosipēdam" tas nepatīk, tad jautājums varētu būt vienīgi par nepatiku paudušā nosodījumu, jo viņš, lūk, grauj šīs utopiskās sabiedrības pamatu, ir "klišejisks".

Iekārta, kur katrs nosaka vērtības un saskaņā ar tām arī rīkojas, nav brīvība vai demokrātija, bet anarhija. Brīvība ir iekārta, kurā cilvēki izdara izvēles saskaņā ar kopēji akceptētu morāles ietvaru. Un šim ietvaram ir jābūt absolūtam, nevis individuāli interpretējamam.

Par tematu. Jes. 44:20 "Kas savu cerību liek uz nīcīgām lietām, uz pelniem, to maldina viņa pieviltā sirds un apmātais prāts, ka viņš nenāk pie garīgas skaidrības, lai jautātu: vai tie nav maldi, uz ko es paļaujos?"

plikaaKAAJA (2013-11-09 08:48)      Kāds gan garīgumam sakars ar čeku dedzināšānu?:D:D:D:D:D

Alison (2013-11-09 10:27)      1) bizness - tas ir labi - cilvēks atrod nišu, kur piedāvāt pakalpojumu, kam ir pieprasījums
2) astrologs - tā ir profesija, ko cilvēks ir mācījies, un - tagad - saskaņā ar akceptēto un iemācīto sniedz pakalpojumu cilvēkiem, kas pie viņa vēršas.
3) par rituāliem - grūtos brīžos iešana pie astrologa ir zināms rituāls, kas palīdz samierināties. Vai palīdz izdomāt cerību. Jebkura rituāla funkcija ir likt prātam kaut kam noticēt (piemēram kāds ziedošanas rituāls liek prātam ticēt, ka esi ieguvis kāda augstāka spēka labvēlību - līdz ar to vari gaidīt jaukas lietas).
4) Kas tur slikts?
Sliktas ir prāta interpretācijas. Augstprātība - iedomāšanās, ka vari atrisināt otra problēmas balstoties uz zvaigžņu stāvokļiem utml. lietām. Sajaucot tam cilvēkam galvu ar izdomājumiem tik tālu, ka viņš pieņem un no(sa)mierinās. Liekot cilvēkam dedzināt čekus pilnmēnesī (atkal jau rituāls), tādā veidā pataisot viņu par muļķi. Īsāk sakot - melīga, nepamatota manipulācija ar otra cilvēka izvēlēm.
5) katram pēc viņa ticības - ir cilvēki, kam to vajag.

daimond (2013-11-09 13:49)      :)Sen jau par biznesu kļuvis dūmus saelpojuša šamaņa pareģojums pēc konvulsīvajām kustībām transā, reliģisko mācītāju demagoģija- klausies uz mūsu cēlajiem vārdiem, bet neskaties uz mūsu savtīgajiem darbiem, pareģu, astrologu, dziednieku izmestie makšķerāķi un tīkli, ar kuriem mēģina noslaukt lētticīgus, nepatsstāvīgus nejēgas-bezmugurkaulniekus. Polus arī citē reliģisko krāpnieku tēzes- vispirms uzticies neredzamam un nedzirdamam neiznīkstošam, maksājot mums 10% no visiem ieņēmumiem, bet pēc tam vari priecāties par saviem atlikušajiem 90%- uz visiem 100% astrologiem vispār pie kājas, vai tu pēc vizītes pie viņa iztiksi ar atlikušajiem 10%, gan jau būs citi auni un aitas, ko cirpt...

Natta (2013-11-09 18:05)      Fargo,es iepirkumu čekus un visus citus papīrus sakrāju un darbā sametu Līgatnes papīrfabrikas turzā,lai koks tiek izmantots lietderīgi otrreizējā pārstrādes aplī ;) Mēness tam piekrīt, gan augošs,gan dilstošs ;)

fargo (2013-11-10 16:54)      latvijas astrologi iesaka šos čekus dedzināt, nevis mest līgatnes papīrfabrikas turzā, natta. ;)
tikai viņi nav vienisprātis par atbilstošāko mēness fāzi. ko zvaigznes par to saka? :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu