Vai skolā un bērnudārziņā vajag reliģijas stundas?

Man puikam dārziņā skolotāja liek lūgt dievu pirms ēdienreizēm.Tas nav pārkāpums no viņas puses,ka bērniem uzspiež ticību?

Vilksatkal  2 5 Kur ir aitas, tur būs ganītāji , un arī cirpēji . Kā teikt, kā sacīt, jāsaka, : pacieties, pacieties , parastais latvieti, debesīs labāki būs . Hi, hi.

Geisha    2 Mans viens znots ir nācis no Jehovas liecinieku ģimenes. Tagad ir zvērināts ateists. Labāk, lai ir ateists nekā Jehovietis. Arī otrs znots ir no ateistiem. Pati kad ir vēlēšanās aizeju uz Pareizticīgo baznīcu. Bērnu kristīšana/nekristīšana ir viņu izvēle. Labāk tur nejaucos.

fargo  5 5 kādas preteklības, dogvile? kādu dunci mugurā? tu kaut kāds jūlijs cēzars esi? augstā amatā biji? ko tev kas ir izdarījis? konkrēti, pastāsti.
nākamais. tagad kaut kādu personisko problēmu dēļ tu padari 2 miljardus cilvēku par indes apsēstiem ļaundariem. bet tu esi tā, kura katras iespējas gadījumā izvirst indi. es nevienu reizi neesmu redzējis, ka te tevi kāds kristietis "cēzarotu nost" vai preteklības tev darītu. bet tava mute izvirst naidu pie katras iespejas. tiktāl tā.

par kādiem miljoniem vispār ir runa? gribētos uzzināt.

puuuka  1 8 palasījos un nesaprotu(neiet runa par pārmērībām,sektām un ar to apmātiem cilvēkiem utt.)es arī esmu kristiete,bet eju gan uz teātriem gan kino,gan padancot,gan arī dažus svētkus svinu...es nesaprotu,vai tas ir tik slikti,ja cilvēks nedzer,nesmēķē,nelieto narkotikas,nemelo un nezog,nestaigā pie svešiem vīriem/sievām,nespēlē azartspēles(elementāri izpilda baušļus)....var būt es maldos,varbūt lielākai daļai manis pieminētais liekas labāks un tīkamāks.
Ne man,ne manām meitām(kuras arī ir kristietes),kurām ir labi darbi ,labās firmās,kur viņas ciena, jo viņas ir godīgas un kārtīgas nekad nav bijušas problēmas tāpēc,kad mēs esam kristietes.
Protams,kad Tu vari iet teikt ,ka nevēlies,lai Tavam bērnam liek darīt to ,kas Tev nav pieņemams ,jo ar varu neko uzspiest nevajag.

Vilksatkal  14 1 to = Fargo . Daudzām viņām pēc 50 nav ar prātiņu viss kārtībā, tas ir vīrieša trūkums organismā , caurums aug ciet , neviens netīra, nevar neko atrast , tad paliek tādas nervozas stervas !

lasminaxxl    2 oi-- cik prasti !!!!!!!!!!!!!!!

fargo_pa  1 4 to vilks. es pat domāt tā negribu. tas ir necienīgi. mēģinot taranēt sievietes pašcieņu, es gremdētu īstenībā savu. tā ne!

bet augstākminētajā gadījumā bez šaubām var būt kāds iemesls pagātnē. visiem ir slikta pieredze ar kādu, kaut kad un kaut kur. kas ir pilnīgi garām, tā ir vispārināšana pilnīgā pakāpē.
ateisti tikai pagājušā gadsimta ir nogalinājuši 200-250 miljonus cilveku, sekojot savām bezdievīgām hipotēzēm par to, kas ir labāk, ceļot visidiotiskākās utopijas kādas vien var iedomāties. un tagad, vajadzētu dogvili un citus ateistus padarīt līdzvainīgus komunisma noziegumos? varētu iebilst, ka viņa nav komuniste, bet ir ateiste. nu, un tad? kolektīvā atbildība un basta! cilvēks pat nepadomā par tādām lietām, svaidoties ar kolektīvo atbildību, ka pats tad ir līdzvainīgs vēl vairāk noziegumos. tas vnk neienāk prātā, vai? nesaprotu. tieši tā pat cilvēki, kuri sevi dēvē par kristiešiem vai pat tādi ir patiesi. viņi ir dažādi, tik dažādi cik dažāda ir cilvēce. un cik ir konfesiju, cik pārliecību? tik daudz! bet pilnīgi visus smērējot ar mēsliem, cilvēks patiesībā to dara ar sevi.

piemēram, tūkstošiem latviešu ir noziedznieki un slepkavas. ir? ir!
pēc šīs debīlās loģikas, tad varētu teikt, ka latvieši ir slepakavas un noziedznieki. tā ir? nē, tā nav! jo tā ir nav loģika, tā ir idiotija, stulbi spriedumi un neadekvādi visparinājumi. ek...

bocmanis  4 5 releģija ir tas pats rekets-tikai maigākā formā...

inaralaima      Maniem bērniem skolā vajadzēja gavēt piektdienās un gavēņos,jo skolas pavāre katoliete un direktora radiniece. Bērni izauga,pavāre aizgāja pensijā,bet nesen dzirdēju,ka atkal skolā ievēro gavēni.

neko  1 7 Nu ja te tā par nogalināšanu tad tā ir jebkuras ideoloģijas/pārliecības stūrakmens. Pat tagad it kā valdot liberālaiji demokrātijai nekas nav mainījies (lai arī formāli ši ideoloģija apgalvo pretējo); kādā valstī līderis nav gana liberāls; sūtam armiju un nogalinām (nu ja esam pārliecināti ka viņa armija ir vājāka par mūsējo, protams) un vairums saka, ka tas ir pareizi un tieši tāpēc jau to sauc var valdošo ideoloģiju - viņas vārdā var darīt jebko un tas būs pareizi. Nav nekāda pamata šinī kontekstā izcelt kādu vienu konkrētu reliģiju vai ideoloģisko pārliecību.

Drole    1 Interesanti, dazhi pacienti savas kaites labpraataak luudz izskaidrot "saviem vaardiem" slimniicas palaatas biedriem, nevis aarstiem?

https://www.youtube.com/channel/UCL_f53ZEJxp8TtlOkHwMV9Q

Polus  3 8 Izcili pasaules līmeņa prāti ir pavadījuši mūžu, domājot un rakstot par tām idejām, kas ir ietvertas vienā grāmatā, piemēram, bībelē (Paskāls, Ņūtons, Kirkegors [..]), bet mums skolā to nevajag, jo tā esot uzspiešana vai kas tml. - ?

Dažs labs komentārs izceļas ar tik lielu un aizspriedumainu nezināšanu par apspriežamot tematu, ka pats par sevi kalpo par apliecinājumu, ka tāda mācība ir vajadzīga. Ne jau lai pievērstu ticībai, bet lai mazliet paplašinātu intelektuālo redzeslauku. Reliģijas mācība nepadarītu kādu par ticīgo vairāk kā angļu valodas stundas kādu padara par angli. Bet iedot iespēju padomāt par lietām, kam ir nozīme - tas ir tā vērts.

Aukstums  5 5 Ir pārkāpums...ētisks...ja viņai tā vajag ,lai iet uz svētdienas skolu..katram pašam ir tiesības izvēlēties, kādai reliģijai pieslieties vai nē.....un bērnudārzniekus ,lai audzinavecāki šajos jautājumos..

miglainaa_plava  2 1 Ar evolūcijas teoriju arī cilvēki tiek zombēti. Bet kopumā reliģijas mācība visos aspektos ir tikai laba. Tā palīdz saprast, cik dažādi ir uzskati par pasauli. Un iekļaut arī citplanētiešus un tos, kas tic atlantīdai.

AivarsN  3 4 Bērnu nenobriedušo pasaules uztveri nevajag pārslogot ar mistiskām un pat pieaugušajiem grūti saprotamām teorijām. Kāpēc nevarētu vienkārši mācīt tautasdziesmas? Tur viss ir vienkāršā, bērniem viegli uztveramā formā. Protams,tikai tās,kuras paredzētas bērniem.

LaskovijMerzavec  2 3 Kamēr pateicības lūgsnai beigās ir Slava Allaham vai Harē Krišna, tad lai skaita kaut ik pusstundu.

P.S. Nobučojiet Henkam pakaļu!

Luusila    1 Paliec un paskaties, kā tas izskatās realitātē. Ja tie ir kādi 2 teikumi ar pateicību par dienišķo maizīti, tad nekāds ļaunums no tā necelsies, uztver kā nedaudz savādākas tradīcijas. Ja tomēr ieraudzītais tev nešķiet pieņemams, tad vispirms parunā viens pret vienu ar audzinātāju, ja nekas nav panākams, tad griezies pie vadītājas.

av2  2 2 nee, nevajag.

Pilskungs  3 5 Tas ir pārkāpums, nepavisam tikai ētisks, bet stingri juridisks, iesaku celt trauksmi !
LR Satversme jau no 1922.gada nosaka, ka baznīca (reliģija) un skola ir nodalītas.
Vajag griezties Izglītības ministrijā.
Nepieciešamās zināšanas reliģiju vēsturē vajadzētu ietvert vēstures priekšmetā, sevišķi vidusskolā.
Cilvēki reliģijai pievēršas savu smadzeņu dabiskā vājuma un stingras gribas trūkuma dēļ - lai kāds cits mani vada un domā manā vietā, un tml., lai tik nekas nav jādara.

Skolniecins  4 3 Nekādas reliģijas bērnudārzā! Ar to kristīgo audzinātāju vajag parunāt, varbūt viņa beigs tā darīt. Ir jāizsaka savs viedoklis...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu