Vai māju auru var mainīt?

Nopirku māju (paņēmu kredītā) kādus gadus 10 atpakaļ, bet tagad cenšos intensīvi tikt no tās vaļā. Mājai ir tikai 65 gadi, bet bijuši jau 4 īpašnieki. Pirmā kolhoza grāmatvede, kura tā arī nekad nav aprecējusies un pārvākusies uz mazāku māju. Nākamajai ģimenei arī kaut kas nav veicies, tikai neviens negrib neko par viņiem stāstīt, tikai to, ka vīrs nomiries, bet sieva ātri māju pametusi. Pēc tam ģimene, no kuras nopirkām, kur sieva veica visus darbus, bet vīrs tēloja dārzeni, kamēr sievai apnika. Un tagad mēs...un es sāku saprast, ka arī apdaru visus darbus, un vēl divos pelnu naudu, bet man strādīgais vīrs kļūst ar katru gadu lielāks dārzenis.

inaralaima (2015-03-28 13:20)  3   Pēc iespējas ātrāk pametiet to nelaimīgo māju.Manas vecmāmiņas māja arī tāda bija,viņa pati kūtī pakārās,pēc tam bezgalīgi daudz nelaimes gadījumu.Māju pārdevām,dzirdējām,ka nelaimes notiekot viena pēc otras.

gertrude (2015-03-28 13:53)    2 ja jau vetārsts izteica versiju par pesticīdiem, tad uzreiz vajadzēja pārbaudīt, ja nemaldos BIOR laboratorijā taisa analīzes, lai gan neticu, ka kāds 8 gadus no vietas apzināti miglo kaimiņu laukus.

jadore (2015-03-28 16:55)  1 1 pelnupele (2015-03-28 10:41) jautājuma autora komentārs 00Jau no bērnības esmu vēlējusies māju, un lauku dzīve arī patikusi, bet nu es padodos.

jūs taču neesat lauku cilvēki, kuri savu saimniecību, savu lopiņu vajadzības izjūt ar muguras smadzenēm. Cik saprotu esat pilsētnieki, kuri aizgājuši uz laukiem. Pilnīgi saprotams, ka neizdodas un nolaižas rokas, jo visu dzīvi esat dzīvojuši pavisam citā ritmā.
Piekrītu VecmeitaiarRunci par vīra dzeršnu, viņš bēg no realitātes, kurā jūtas bezspēcīgs.

natashka (2015-03-28 16:57)  1 6 Parasti vīrietis sēko savai sievietei visur, jo grib būt blakus. ka saka, i priekos, i bedas. Pašam diez vai ta māja bija vajadzīga, bet ticēja saviem spēkiem. Man pašai tādi paziņas ir. Pilsētā negribēja dzīvot, pārcelas uz laukiem. Ah un oh, Svaigs gaiss, brīviba, klusums , pieniņš , gaļiņa, mauriņš, puķites.....Pēc diviem gadiem negribēja ne puķites, ne laukus. Jo laukos smagi jāstrādā. Nevar ieskriet kūti, nogriezt cūkai gaļas gabaliņu vakariņam, pirms tam to cuci jānobaro. Kredits par māju, nodokļi par gotiņam, par zemiti un t.t. Mūsu valsts politika nedod nekādu garantiju lauku cilvēkām, nekādu cerību par atbalstu, tu neesi drošs, ka nākammēnes nepacels kārtējo nodokļi vai vispar iepirks novakto biešu ražu. Ir bijs, kad raža nav padevusies, bet bankam jāmaksa vienalga ar ko.Ganampulka dēļ nevar aizskriet uz teatri, jā nav papildspēka mājās. Algots darbs laukos sievietem grūti dabūjāms plus otra maiņa kūti rītos un vakaros....Vīrietis salūza pirmais. Sakas skandali, dzeršana, Tad sieva izpardēva visu pa lēto. Tagad atpakaļ pilsētā, dzīvo trūcīgi, bet saticigi. Un ciena lauku cilvēkus , jo paši tagad zin, ko nozīme tāda dzīve. Tapec iespejams, arī mājas bijušie īpašnieki jūtas labi un atkopusies no smaga darba. Mājai, domaju, nav ne vainas. Vaina bezgalā daudzos pienākumos, kuriem gala neredz. Un tad nolaižas rokas un pazūd vēlešanas jeb ko darīt.

adamsone (2015-03-28 17:04)  2 2 Un ko par to saka kaimiņi, kādas ir attiecības ar viņiem? Pirms meklēt pārdabiskos spēkus,vajadzētu tā kā apskatīties, kā ir ar dabiskajiem. Meklē visādus fenšuī, bet kaimene vnk indē dzīvniekus.
Māja neko nenosūc. Cik nu zinu, ja romantiskās fantāzijas par dzīvi laukos ņem nelabu galu, tad iemesli ir konkrēti un parasti pietiekoši labi redzami tiem, kas tur dzīvo. Ko tur var pateikt kāds rīkstnieks.
Vnk neticu nekādai mistikai.

elia (2015-03-28 17:14)    1 Kā domāsi,tā dzīvosi.Dzīvo nost,nav ko vandīties pa pagātni!

joens (2015-03-28 17:21)    3 Es no laukiem tieši augstāk uzskaitīto iemeslu dēļ aizgāju, pietika jau ar bērnību un mūžam nepadarāmajiem darbiem (sliktākais, ka objektīvu iemeslu dēļ). Ir jābūt mērķim (abiem un arī bērniem), lai šādu tempu, kā esat uzņēmuši (saprotu, ka vairāk par tiem 10 gadiem, pa tiem tikai māja klāt nākusi), izturētu un arī tad vien ierobežotu laiku. Ar 10 gadiem varētu būt diezgan. Ja neredz rezultātu (mūžam nepadarāmie darbi), normālam cilvēkam iestājas apātija.

Savelkot kopā vairākas lietas, redzu, ka visi tie pesteļi ir autores ideja, tāpēc arī vīram bija vieglāk kādu laiku no alkohola pasaules neiziet. Tas, ka pārtrauca, liecina vien par to, ka stiprs cilvēks, bet cik ilgi vēl pacietīs autores "izgājienus", kas to zin ....

IzlozeLOZE (2015-03-28 23:00)      Visi komentāri dzied līdzi dominantei. Aug un mainās domas. Kā īstenībā tur ir, ļoti interesanti.

Paula6 (2015-03-29 00:01)  1 2 Izlasot autores komentārus, man radās cita doma...vai ir zināms, kas atradās uz tās zemes, pirms 65 gadiem, kad sāka māju būvēt?
Ja neviens nevar pateikt, tad mēģinātu uzzināt kas ir ar to māju pie kādas labas zīlnieces...varbūt ir kāda ļoti smaga pagātne tai zemei...tā ir bijis.

Ohforf`sake (2015-03-29 09:44)    1 Arī sliecos uz domu, ka misticisms ir jāatmet un vienkārši jāpieņem, ka kā pilsētnieki neesat gana sīksti, lai to visu izturētu. Es arī nevarētu strādāt divos darbos un vēl saimniecību vilkt. Par valsts (ne)atbalstu un visu pārējo arī pareizi teikts. Un bijušie īpašnieki smaidīgi tieši tāpēc, ka dzīve tagad viņiem ir kļuvusi vienkāršāka un vieglāka.

piparbecinja (2015-03-30 02:18)      Vīram nav intereses, jo ir pārstrādājies, bet nekurn, jo tu uzstādīji noteikumus un viņam nav kur sprukt. Tapēc iznīkst. Vecums jums jau cienījams, vai nevajadzetu samerot darbu ar savām spējām. Var gadīties, ka aŗī mājai kaut kas kaiš, bet vispirms sāciet ar sava dzīvesveida izpēti. Vislabāk būtu māju nokurināt un uzcelt jaunu blakus, bet to jūs vairs nepavilksiet. Vēl var labu tantiņu pieaicināt, bet ej nu sazini, kura blēde, kura - varētāja.

Geisha (2015-05-01 12:16)  1   Savā laikā man daudzus labus padomus deva dziednieks Oskars Peipiņš. Viņš ir arī dibinājis Akvilonu. Iespējams, ka šajā vietā kādreiz ir bijis kaut kas nelabs un tagad ir iesakņojusies negatīvā enerģija, kura ir jāattīra. Vēl var lūgt palīdzību baznīcā pie noteiktām svētbildēm, bet par to privāti.

nezaale7 (2015-05-16 22:18)      ak jee kads gimenes lats no taa briza ,ja kads pakaraas

Noctambulus (2015-05-30 21:21)      Fen-Šui...

eisenmann (2015-06-24 19:35)      pašiemjāmainās,uzziniet ko māja vēlas pateikt ...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu