Garīgā pilnveidošanās

Kas jādara, lai cilvēks pilnveidotos garīgi? Un ko, Jūsprāt, nozīmē garīgs cilvēks?

MrJones (2012-10-15 03:50)      Gariigums ir jaakopj sevii,...ir daudz un dazhaadas literatuuras, un tas viss ir labi smelties kaut kaadas plashaakas ziniibas, bet...nevar noliegt (iipashi religjiskaa literatuura) jau pashos pamatos taa informaacija nonaak pie tevis ar taadu kaa iestraadaatu kodu... tas buutu, izkropljot patieso informaaciju, lai sasniegtu kaadu meerkji...Taapeec ljoti uzmaniigi shai lietai jaapieiet, filtreejot...un lai cilveeks nemaldiitos dazhaados manipulatiivos algoritmos ir vajadziiga...mir o vozrenjija,..mir o ponjimanjija (no kr.)
Interesants materiaals par sho teemu Viktora Efimova lekcijas:

´´Globaljnoe uprvljenie´´ ( http://www.youtube.com/watch?v=Qi9aDwKnCrI&feature=related )

´´O Boge i religijah´´ ( http://www.youtube.com/watch?v=_1NOSpyrbzk )

Varbuut tas nebuus tieshi tas, kas Tevi interesee, bet tomeer...gariigums jau ari nerodas no kaut kaadas vienas graamatinjas, vai no kaada atsevishkja viedoklja...veero...kas notiek un kaa notiek lietas apkaart, lai galu galaa nonaaktu tuvaak patiesiibai!

saullla (2012-10-15 08:32)      Soul oil,tur nav aprakstits nekāds supercilvēks,un viņš neiet pāri visam,bet gan mazliet citādāk uztver lietas kas notiek ikdienā.
tads cilvēks tieši tāpat iet cauri savām kļudām,bet tās neuztverot kā kļudas,bet gan kā pieredzi.es tā ari uztveru,ja kautkas notiek ne tā kā plānoju,priecājos par to un saku sev super ka tā notika,tagad es zinu kā nekad vairs nedarit,un zinu,ka jāmeklē cits ceļš,lai tad veiktos vairāk.Priecājos par katru skolu,jo tikai tā var attistities un sasniegt to pillnigo harmoniju.
Ja jau ir cilvēki kas ar tādiem uzskatiem un domāšanu dzivo,un dzivo pat ļoti labi,un laimigi,tātad nekādu supercilvēku es tur neesmu aprakstijusi.
Manā kompānijā lielākoties tādi domājošie vien ir,esam daudz tādi,un augam,pieaugam ar katru soli.
Protams ir savas cilvēciskās vājibas,no kurām kādreiz nesanak atteikties.
Bet vismaz no kredities,un lielas daļas darba nodokļiem gan esam brivi,un no citu cilvēku domam,un strereotipiem esam brivi.
Briviba taa ir laba lieta.
Katrs pats veido savu dzivi,un izvēlās kur viņš grib atrasties kur nē.
Un ja taja vieta kur atrodies nejuties labi,tad pats vainigs,neviens ar pisotli pie deniniem nelika darit ne to darbu,ne tā domāt,ne but ar to kopā cilvēku kuru katrs izvelas.Katrs pats savas dzives noteicejs,un tas kas tev ir šodien to cilveks pats ir izveidojis soliti pa solitim.

Vanilla_ (2012-10-15 09:02)      Manuprāt, ir jāatrod kāda klusa vieta un jāieklausās sevī :) Atbildes atnāk pašas un katram savas.

Lucy (2012-10-15 09:31)      Tas manā uztverē ir dzīvot saskaņā ar sevi un saviem principiem.Pilnveidot sevi var dažādi,kaut vai lasīt grāmatu,apmeklēt teātri,kino,apmeklēt kursus u.t.t

panaceja (2012-10-15 10:15)      Jā, es vienmēr saku: ja pazīst kompasu, ir gudrs gann.:)) un tīģergarneles ir garšīgākas un veselīgākas par gaļu.

JurisK (2012-10-15 10:35)      Kā teica senie latvieši - nāks laiks -nāks padoms. Kā teica senie indieši - cilvēka dzīvē jāizpilda 3 uzdevumi - jāizaudzina bērni, jāsasniedz materiālā labklājība, pēc tam jāpievēršās sevis garīgai pilnveidošanai. Indieši pļāpīgāki:) Bet doma abiem vienāda - kamēr neesi izbaudījis visu, ko dzīve dod, nevar būt nekādas runas par īpašu garīguma kopšanu.

edmunds (2012-10-15 11:19)      kim ki duka filma "Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring" ir interesants ieskats gariiguma pasaulee. arii tarkovska "andrejs rublovs".

_CatNap (2012-10-15 11:38)      par Edmunda mineto korejieshu filmu.. jaa, 100%!!
un piebildiishu, ka pat nav obligaati skatiities to tulkotu sev saprotamaa valodaa. noskatiijos ar savu 16 gadiigo puiku originaalaa. un saprata (nu, varbuut tas nav pareizas vaards, bet vismaz saprata filmas domu) arii vinjs.

Torpedo (2012-10-15 12:06)      brunety_y, nezini, kad piešķirs Nobela prēmiju Ezotērikā un par fundamentaalo Visuma likumu atklāšanu? Pagaidām vēl neko tādu nedzird .. :D
No komentaariem var secinaat, ka gariguma probleemas interesee pamataa sievietes (nu kaa baznicaa: 90% tantiisu, 10% veciisu) un parastos PA paris stata runatajus viriesus :) No taa var secinat, ka viiriesiem vertigaak skiet ar veciem garaazas alu dzert vai hokeju pa TV kasti palureet

selnija_ (2012-10-15 12:53)      Uz jautājumu pati atbildēji: informācijas iegūšana. Klāt jāpievieno spēja šo informāciju savā ""c diskā"" pareizi apstrādāt un izdarīt attiecīgus secinājumus. Te jāpiebilst, ka ne katram ""c diskam"" ir dota spēja šo informāciju sagremot.

Adamsone (2012-10-15 13:19)      Izlasot šāda nika šādu jautājumu gara aču priekšā vizualizējas neglīta 35-gadniece, kas spēlē vijoli, lasa Hēgeli un staigā apkārt mūždien taukainiem matiem. Un šad tad atceras savu seksuālo pieredzi, kas bija 5 gadus atpakaļ un sāk jau aizmirsties.
Nekas nav jādara. Ja par tēmu.
Ak jā, vari lasīt saulllītes tekstus, viņa mums spečuks, krutais.:D:D:D

MaryClaire (2012-10-15 14:27)      diemžēl man šis jautājums nav saprotams. ne nu, vārdu jēgu es saprotu, bet man nav saprotami, KĀPĒC cilvēks taisās pēc citu "gatavajām piegrieznēm" sevi pārtaisīt - izlasīšu, aristoteli, plātonu, kantu, kirkegoru, izķeršu cauri laodzi, vēl mazliet paņemšu markismu, nu tagad moderno Vilbera "īso visaptverošo vēsturi" un tad mani varēs uzskatīt par garīgu cilvēku bet jautājums ir pavisam kur citur? - kāpēc ir vajadzīgs šis garīgums, ko spēj ieraudzīt citi? dēļ trīszvaigžņu ordeņa? - tad savādāk jārīkojas. dēļ atzinības no kādas autoritātes? - ceļš nepareizs izvēlēts. dēļ tā, lai pati sev ieliktu ķeksīti - lasīju, esmu lietas kursā? - piegājiens pilnīgi aplams. kritērijus nosaki - kāpēc tas Tev vajadzīgs.

jo patiesi garīgiem ir vienalga - ir viņi garīgi vai nav, viņus tāds jautājums nenomoka. ja viņu prātā rodas jautājums [pat ne problēma], viņi paši arī sameklē atbildi.

snamlet (2012-10-15 14:33)      Garīgums ir savas dvēseles stāvoklis..vai tas atrodas harmonijā ar to, ko jūti un dari. Garīgumu veidot pieaugušam cilvēkam nemaz nav tik viegli, ja tas nav ielikts jau šūpulī. Kļūdas sniedz pieredzi un māca dzīvot, bet garīgums dod līdzsvaru dzīvei. Tikai vērojot, garīgums nepieaugs, drīzāks piekritīšu MrJones domai par pasaules uztveres veidošanu. Garīgi bagāts cilvēks neies pa dzīvi kā tanks vai pāri līķiem lai sasniegtu savu mērķi, nepazemos un nenoniecinās citus. Garīgi cilvēki dzīvo saskaņā ar savu būtību, ar sevi pašu, to cilvēks veido pats un ne vienmēr šādi cilvēki tiek saprasti no materiālistu un patērētāju puses, īpaši mūsdienās. Garīgumu attīstīt nepietiek tikai ar loģiskās domāšanas attīstību, ir jāaatīsta arī sava sajūtu pasaule...daudz vajag domāt, ieklausīties savā sirdsapziņas vai zemapziņas balsī un to nevar izdarīt uzreiz ne ar grāmatu vai reliģiju palīdzību...tas ir lēns process.

riitakafija (2012-10-15 15:02)      Manupraat, gariigi augt, ir meklet atbildes, kas mees esam un kapec dziivee notiek taa kaa notiek. Domaat, analizeet, meeginaat kluut labaakam.

samuraja (2012-10-15 15:04)      Esi sākusi uzdot sev jautājumus, tas jau ir sākums ;)
Vakarā gulēt ejot, pārdomā, kāda ir bijusi tava diena, vai tā ir sniegusi Tev gandarījumu, ja nē, tad jautā sev kādēļ ?
Satiekot cilvēkus atceries, ka katrs tev kaut ko var iemācīt, nekas nenotiek tāpatvien. Tikai atskatoties redzēsi likumsakarības un sava ceļa virzību.
Ja ieinteresē iesaku palasīt no Osho kādu grāmatu, viņam ir savādaks skats uz pasauli, tikai neko nevajag pieņemt par baltu patiesību ;)

Forsha_Rupucene (2012-10-15 15:40)      visi ir garīgi cilvēki... :D nu tāpē, ka visiem ir gars.... !? :D ok, pazīstu cilv., kuri saka, ka cilv. pat nav gara/dvēseles... viņi tic tikai redzamām/pārbaudāmām lietām... resp., ķermenim un prātam... hmm... es gan savu prātu nevaru redzēt, bet nu ok... neiešu jau strīdēties... katram var būt savs uzskats :)
hmm... ko darīt, lai pilnveidotos? Mācīties labāk saprast sevi, citus, pasauli... kā? katram jau savas metodes.... var izmēģināt arī meditāciju, jogu... pilnveidoties var arī lasot atbilstošu literatūru... dažādu semināru u.tml. arī pa pilno... šobrīd apkārt ir tik daudz info... tik jāatrod sev atbilstoša...
Skat., varbūt noder audio ieraksti (par brīvu, angļu val. ar tulk.latv.val.):
http://ganden.lv/macibu_arhivs.htm#Robina_2012-08
Cheers & lai izdodas ;)

fargo (2012-10-15 16:30)      hm. kas jādara?

quaerite primum regnum dei... et ista omnia adicientur vobis.

Eneile (2012-10-15 16:32)      Es par garīgu cilvēku nosauktu tādu, kurš ir dzīvesgudrs un patiesas mīlestības pilns.

mojito (2012-10-15 16:56)      Religjija un gariigums manupraat nav viens un tas pats. Religjiskam cilveekam obligaati jaabuut gariigam,tachu gariigs cilveeks var arii nebuut religjiozs.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu