Garīgā pilnveidošanās

Kas jādara, lai cilvēks pilnveidotos garīgi? Un ko, Jūsprāt, nozīmē garīgs cilvēks?

piparbecinja (2012-10-15 20:14)      man liekas, garīgums cilvēkā mostas, kad jams ir iekļuvis lielos sūdos, no kuriem visai pagrūti atrast izeju. tad pienāk "moment istjini" un tad jau ir jautri...

violinn (2012-10-15 20:34)      Izbrauc ar laivu ezerā pirms saullēkta un sveic katru austošo dienu.:)
Būsi garīga.

Harmonija. Pašā. Tad to var atrast arī daudz kur citur.

SoulOil (2012-10-15 22:19)      Saulla, labi padodos - uzvereeji ar savu super duper smalko iztirzaajumu ! :)))

karbonaade (2012-10-15 22:50)      MaryClaire: redzi, atšķirībā no reliģijām filoz(s)fija ir mācība par domāšanu. Atšķirībā no reliģijām filozofija nepaģēr, neliek uzskatīt, ka viņiem vienīgajiem ir taisnība. Un viena no pamatlietām garīgumā ir domāšana.
Patiesībā man šķiet, ka garīgums ir pieredze komplektā ar pareizajiem (sev un apkārtējiem cilvēkiem) secinājumiem...
Jo es nevienu tīni ar baigo garīgumu sastapusi neesmu :D
Domāju, ka viena lieta gan jautājuma autorei ir absolūti pozitīva - vēlme izzināt un saprast. Atšķirībā no dažiem PA personāžiem, kam galveā vēlme ir noriet visus par visu.

Ps. Starp citu sliktais tonis ir apspriest cilvēku, nevis viņa rīcību. Tas gan ir tāds lauku tantuku līmenis.

vineta30 (2012-10-16 00:32)      Piekrītu Karbonādei.
Manuprāt,garīgums-tas nozīmē visu laiku mācīties no saskarsmes ar cilvēkiem.Un man visgrūtākais liekās pieņemt cilvēkus- tādus kādi viņi ir-nevis dusmoties un pierādīt,ja nesakrīt uzskati.Tas arī veido to izaugsmi-cilvēku un situācijas sapratne,pieņemšana.
Bet vispār dzīvot uz ZEMES ir grūti. Tai Zemei ir pārāk liels pievilkšanas spēks,un neko nelīdz tas,ka ēdīsi tikai salātu lapas vai grauzīsi burkānus.No tā nekļūst garīgāks...tikai miesās vieglāks /un arī tad ne visi/...

Biezpiens7 (2012-10-16 15:53)      Nūū,es teiktu,ka svarīgi būtu atrast savu personīgo metodiku,pēc kuras analizēt savu piedzīvoto,lai varētu tikt uz priekšu sevis un pasaules sapratnē,citādi notiksies mīņāšanās uz vietas,stagnēšana,tā teikt.Izaugsmi tad es arī nosauktu par garīgumu,ne kādas tur reliģijas vai izlasīto grāmatu skaitu.

Tessa (2012-10-16 16:09)      vineta30 pauzh arii manu parlieciibu par to slaveno teicienu: tu esi tas,ko tu edi.tads bulshic.un tik gariigs ir tas cilveks,kursh ed citadak,neka parejie,ibo vinjam ir tik smalka ta prata konstitucija,ka,edot ko citu,vinjsh vienkarshi nosprags.pardon mai french.

es neesmu gariiga.un kapec gan tadam ir jabut?es apzinos,ka esmu labs cilveks,nedaru sliktas lietas,nestavu nevienam celja.aiz manis nepaliek izdegusi zeme.
un mani tas apmierina-pilniiba.varbut kadreiz es ko mekleshu-jegu,nurvanu,ko tur vel.bet pagaidam man ir labi,ka ir.
tadi,luk,raushi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu