lāča iemidzināšana - kara dievam?

Vai tā nabaga lāča iemidzināšana bija Latvijas upuris kara dieva pielabināšanai? Un karš Ukrainā beigsies un virs zemes būs miers, un cilvēkiem - labs prāts?

mikse    3 Vai tad notika īpaša upurēšana? Nedomāju, ka pat ar upurēšanas Dievam īpašu procedūru, būs pēc tam miers cilvēkiem no kara un labs prāts. Jāupurē cilvēkiem pareizāk kaut kas no sevis, savas patmīlības, principialitātes, lai nebūtu kara. Iemidzinot lācīti būs miers tikai no lācīša. Bet prāts būs nomākts kā redzams pēc atbildēm, dēļ sirdsapziņas pārmetumiem, jo katrs iespējams, ir piebarojis kādu dzīvnieku, domādams, ka dara labu, bet var būt otrādi. Taisnība, jālūdz piedošana katrai cūciņai, vistiņai, ko mēs apēdam. Es tā daru, ja neaizmirstu. 😗

kvarts      Lācis ir tāds pats ēdiens kā vista vai cūka.

falko_1967      lacis ir loti garshigs...

Sanija013  1   Komentētāji, par ko jūs "īkšķīšus uz leju"salikāt 9:33 komentam? Vai tiešām šīs zemes tautas ir tik degradēta?!

Geisha    1 Fantastiska talants visu sajaukt vienā - karu Ukrainā, lāci un stulbos cilvēkus kuri nesaprot kas tas tāds lācis ir. Vēl Covidu piemirsa nepiejaukt klāt.
Mana draudzene dzīvo Islandē un tur arī ik pa brīdim atpeld kāds baltais lācis, kuru vienkārši nošauj, jo lācis ir lācis. Pat pieradinātais cirka lācis ir bīstams. Kur nu vēl savvaļas dzīvnieks.

Ja pati satiktu to lācīti uz meža takas tad bikses būtu pilnas, bet sēžot uz cepļa var gurdi pļurkstēt.

Dvinsky    2 Gobziņam savā laikā bija dziesmiņa par puisīti un alni. Kā jau te minēja - puspieradināts lācis, kas paļaujas uz cilvēku atnesto barību ir ļoti bīstams un viņu likvidēt diemžēl bija vienīgais adekvātais risinājums.
Protams, mani arī nedaudz mulsina fakts, ka zoodārzi atsakās no savvaļā dzimuša dzīvnieka, bet neesmu eksperts un pieļauju, ka tam ir pamatojums.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu