Ku un kā iegūt viedas zināšanas

Ļoti apbrīnoju dzīves gudrus cilvēkus, kas pārzin ezoteriku un dzīves neredzamo pasauli utt. Esmu bijusi uz daudzām lekcijām, piemēram, pie Ineses Prisjolkovas, Pētera Kļavas, Valda Svirska un daudz kur citur, bet tāda īsta guru, kam gribētos sekot, man nav. Bet ilgstoši apmeklējot vienu lektoru, var just, ka atkārtojas, kaut tēmas dažādas, tāpēc lektori nemitīgi jāmaina. Ļoti uzrunā Jura Rubeņa intervijas. Gāju Šivas centrā, bet tur man nepatika. Gāju astroloğijas skolās, numeroloğijas, taro utt, bet sajūta, ka tā īsti neko nezinu, jo daudz kur apmāca tikai virspusēji un ar to nepietiek, tāpēc šobrīd jūtos tik tukša. Tagad ar rudeni skatos, ka vairs īsti nav kur iet, bet ļoti gribu mācīties un kļūt par guru ezoterikā un dzīves mākslā. Kurus cilvēkus no Latvijas kā guru varat ieteikt, no kuriem mācīties? Vai pie Intas Blūmas, kas sarakstīja Latvietes karmu, vērts mācīties vebināru skolā? Pie viņas neesmu bijusi. Dzīves mākslas akadēmijā pie Antras man nepatika un Elvitas Rudzātes arī nē. Vai labāk ir staigāt pa lekcijām vai pašam pirkt un mājās studēt grāmatas? Kopumā uz lekcijām aiziet liela nauda, bet grāmatas latviski maz. Vai pirkt angļu valodā un studēt pašai? Kā iet šo garīgo ceļu? Kā Jūs to darat?

aroganis (2016-09-07 16:10)      Aizej uz Ogres teķa kojām, padzīvo tur, i viedums atnāks, i dzīves gudrums:)

SMQALIS (2016-09-07 17:30)      To nevajag daudz,jāsāk ar mazumiņu un jāsaprot ko pati vēlies,ir tik daudz nozares!!!Vienam štruntīgi ,jābūt uzmanīgam.Jābūt intresēm līdzīgām .Un vispār tas ir sirsniņā!

piladzoga (2016-09-07 19:48)      te viedo nav,ja nu vienīgi trakomājā:DDD

uusins (2016-09-07 19:49)      Saulīte! Tu izklausies kaut kā bērnišķīgi...

daimond (2016-09-07 20:01)    2 Ku un kā :D

MrJones (2016-09-07 20:48)      Nezinu....kaapeec kaut kur jaaiet..? Noskaties lekcijas juuutuuubee....visdazhaadaakaas...gan krievu gan anglju...saliidzini...+ kaadu zinaatnisko kanaalu pakjer klaat ..kvantu fiziku....+ veedas ...+ atsauces uz biibeli....ja kas iekriit aciis...pienjemt par vieniigo patiesiibas graamatu, neieteiktu....eniiivei....3 galvenaas religijas...kristietiiba, juudaisms, muslims..no austrumiem naakushas....ok. , religiju var skatiit, kaa blakus paraadiibu ...taa nav radiita, lai attiistiitu gariigumu..tieshi otraadi....taapat, kaa ar politiku, izgliitiibu, mediciinu....!

slieks (2016-09-07 20:53)      Sāc ar to, ka noformulē sev jautājumus, uz kuriem vēlies rast atbildes. Pirmais darbs - saprast, ko vēlies. Varbūt tad viens otrs viedais vairs tik vieds nemaz neliksies...(Ne vienmēr jāprot pašam noturēt meldiņu, lai saprastu, ka otrs šķībi dzied).

Papa (2016-09-07 20:57)    2 "Ļoti uzrunā Jura Rubeņa intervijas."

Kas tieši uzrunāja? Varbūt varētu padalīties vairāk? Jāsaka, ka no garā "guru" saraksta, bijāt vistuvāk mērķim.

makonjstumejs (2016-09-07 21:21)      Var mest gaisā monētu un izvēlēties tēmu (astroloģija, taro,...). Tad tajā iedziļināties tik tālu, lai rastos sajūta. Sajūta ir vairāk kā vārdi. Tad var uzskatīt, ka dzīve un mācības sākas.

MrJones (2016-09-07 21:42)      Atkariibaa, cik atveerta esi...ja patiik lektoru dazhaadiiba var meeginaat paplashinaat horizontu ar Andrew Bartzis.. galaktiku peetnieku!

jurks (2016-09-07 22:09)  2   Neko jaunu nepateikšu! Fargo jau galveno apskaidroja!
Man tikkai jautājums! Kadam nolūkam Tev to vajag?? Gribi būt viss gudrākā, un izmantot to savā labā? Aiz neko darīt paklausīties " gudrus" cilvēkus? Gribi ar zināšanu palīdzību Debesu Valstībā iekļūt caur personāla durvīm? Vai izzināt sevi, iepazīt tuvāk, sajust savu garīgo?
Ir vienīgā un īstā gudrība, kas Dieva iedvesmota ir ietverta Grāmatu Grāmatā- Bībelē un Jaunajā Derībā!!! Un kā izskaidrojošas lekcijas ir dievkalpojumi, kas sniedz pilnīgu piepildījumu garīgajā un sadzīviskajā aktivitātē!!!

edding (2016-09-07 22:16)      Man šķiet ka Miks Ozoliņš ir dikti spējīgs.

una32 (2016-09-07 22:23)    3 Apsveicama vēlme, tātad pašlaik Tev jātiek skaidrībā, kas īsti patīk , kas nepatīk un kāpēc, kam piekrīti, kam nē, tātad darbs ar sevi....izvērtē savas zināšanas ,tās sistematizē un tikai tad turpini mācīties, kad sapratīsi ko tieši vēlies saprast un uzzināt. Neviens no malas Tev nepalīdzēs izprast un sakārtot sevi.

romija_ (2016-09-07 23:10)      Malace !!! kā es Tevi saprortu. Tev vajadzīgas zināšanas , kuras var pielietot ......

AivarsN (2016-09-07 23:53)    1 Tas ir garš ceļš. Daži tam veltī visu dzīvi,bet lielākajai daļai to nemaz nevajag,vismaz ne šajā dzīvē.Ja uz vienu un to pašu jautājumu atrodi atbildi reliģijā,ezotērikā un kādā no zinātnes nozarēm,tad tas jau ir ar garantiju. Esmu lasījis ļoti daudz grāmatu,bet meklēju tās bibliotēkā. Iesākās gan viss ar Krišnas apziņas kustības literatūru. Tur viss aprakstīts ļoti vienkārši un saprotami,gandrīz kā teorēmas ar visiem pierādījumiem.
Vēlu veiksmi!

miglainaa_plava (2016-09-08 00:22)    4 Opā, nu tad beidzot kāds ir aizdomājies par būtisko, bet te uzreiz noliek, visiem tikai seski un izlaidība vajadzīga, nu kā tā var!

Man bija tā, ka es jau no bērnības jutos vieda, pat arī saprotot, ka visu nezinu, bet nekad NEKAD nav bijusi vēlme kādam sekot. No grāmatām var paķert idejas, vai papriecāties, ka kāds domā tāpat kā tu, vai pabēdāties, ka neesi pirmā grāmatu par to uzrakstījusi... var paklausīties citu cilvēku dzīvesstāstus, lai apdomātu kāpēc ar viņiem ir tā kā ir, kam izgājuši cauri, ko sapratuši... bet visa pamats ir domāt pašam un daudz lasīt, sākot jau no pašiem pamatiem - klasiskos reliģiskos darbus un paskaidrojumus tiem. Īpašu uzmanību pievērst faktiem, nevis fantāzijām.
Un atceries - te (uz zemes šīs) neviens neko nezin. Mēs domājam, fantazējam, CERAM, cenšamies sajust un aptvert... kaut ko mazdrusciņ arī uzzinam... bet ne līdz galam, nav tādu cilvēku, kas 100% zinātu, kas būs pēc nāves un kā un kāpēc te viss tā izveidots. Tāpēc neveido sev Dievus cilvēku izskatā. :) Lai veicas!

limonija (2016-09-08 10:36)    2 Riks086 un kokote - pat ļoti piekrītu. Nebūs nekāda vieduma no kursiem vien un gudru grāmatiņu lasīšanas, kaut gan tas nav sliktākais veids, kā pavadīt savu brīvo laiku. Skarba dzīves pieredze un nopietna izglītība jebkurā dzīves jomā ir vislabākā skolotāja - komplektā ar aktīvu smadzeņošanu, saprotams.

kaco1966 (2016-09-08 21:19)      Rīgā ir balto raganu skola,pamēģini tur,adresi neatceros,bet centrā,tā arī iebliez googles meklētājā balto raganu skola un dabūsi koordinātes.Vēl ir tāds Pēteris Lejiņš/daugavietis, arī viņu dabūsi rokā caur googli.

mazina_mazina (2016-09-10 21:38)    1 Ne pie viena nav jāiet! Kad sasniegsi savā apziņā brīdi, kurā jutīsi, ka neviens tev vairāk neko nevar pastāstīt, kā tu no sevis. Ne velti svētie saka, ka visa iespējamā zināšana ir katrā pašā iekšā un skolotājs var tikai pastāstīt to, ko pats ir sapratis savos meklējumos, bet vai tev derēs cita cilvēka pieredze un atziņas, šaubos ;) Pamēģini saslēgties ar saviem Pavadoņiem, garlaicīgi nebūs un atkritīs vēlme kādu meklēt no malas ;) Meditē, esi pie dabas un viss notiks.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu