Tantras, mantras, joga, u.t.t. Cik tas viss ir dabiski latvietim?

limonija (2014-07-12 21:24)      Cik man nācies piedalīties reliģiskajās diskusijās, parasti vienmēr atstāju šo "kaujas lauku" ar pārliecību - vislielāki fanātiķi ir tieši ateisti - ja kristietības vai kādas citas reliģijas aiztāvji par kaut ko šaubās, argumentē, pamato, tad viņi(ateisti) nešaubīgi "zina", ka "Dieva nav" - nav, un viss! Kaut pat pēc viselementārākās loģikas - jābūt vismaz 50/50, jo kurš tad ir pierādījis ar neapstrīdamiem argumentiem un faktiem, ka - nav? Kad, kur? Sāksim atkal par krusta kariem un inkvizīciju(cik var)? Tās ir cilvēku inspirētas norises, tur pat nav ko analizēt. Bet kas ir šo pasauli radījis tik sakārtotu? Neviens? Kosmosss? Ak, nu kaut sporta pēc drusku iztēlojieties, ka tik pilnīgai sistēmai kaut kur noteikti ir bijis "arhitekts".../Tam nav jābūt onkulim ar baltu bārdu - Bībeles metaforas radītas tikai labākai domas izpratnei...;)/
neko (2014-07-12 11:45) viedoklis - tāds patiesībā bija mans pirmais solis ticības virzienā - sapratu, ka ar "karojošo ateismu" man nav nekā kopīga - gribu domāt, vērtēt un analizēt, nevis pieņemt dogmu pēc definīcijas - nav nekāda Dieva, jo zinātnieki nav viņu nekur redzējuši...:)

neko (2014-07-12 21:55)      limonija (2014-07-12 21:24) viedoklis

"vislielāki fanātiķi ir tieši ateisti - ja kristietības vai kādas citas reliģijas aiztāvji par kaut ko šaubās, argumentē, pamato, tad viņi(ateisti) nešaubīgi "zina" [...]
sapratu, ka ar "karojošo ateismu" man nav nekā kopīga - gribu domāt, vērtēt un analizēt, nevis pieņemt dogmu pēc definīcijas"
+ šim varu tikai pievienoties.

neiet (2014-07-12 22:15)      Kas par latvieti bez jogas, mantrām, tantriskā seksa, Krišnas pielūgšanas un budistu tempļa apmeklēšanas reizi gadā. Komplektā vēl jāapmeklē arī sinagogas, ja nevar Telavivā, tad var tepat Rīgā, Peitavas ielā 6/8.

LaskovijMerzavec (2014-07-12 22:31)      .... ateistiem ir visgrūtāk, jo viņi meklē atbildes, kuras bez ticības neviens viņiem nevar sniegt.

Savukārt, jebkuras ticības pamatā ir nepieciešams ticēt, ka "Dievs" ir tāds, ka viņu attiecīgā ticība mālē, bez taustāmiem pierādījumiem.

Tai pašā laikā mēs ticam ļoti daudzām lietām, kuras paši neesam nedz redzējuši, nedz taustījuši, bet uzskatam, ka tās reāli eksistē.

Alison (2014-07-13 18:39)      Neko - īsti nesapratu par ko Tev pārliecināju, bet, ja noder - tad viss kārtībā :)
Fargo, Polus, Limonija - nekādā ziņā negribētu strīdeties ar jums par reliģijas jautājumiem. Jo jūsu VIEDOKLIS šajā ziņā ir diezgan GALĪGS. Tas nozīmē - jūs zināt SAVU PATIESĪBU, un šajā jautājumā esat tikai un vienīgi sava viedokļa aizstāvji (vergi es pat teiktu). Jo jebkurš viedoklis, ko mēs nespējam mainīt, padara jautājumu, kurā tas ir aktuāls, par "atbildētu" konkrētajam indivīdam un viņa attīstība uz viedokļa aizstāvības laiku ir beigusies.
Man, ja godīgi, negribētos izvēlēties kristietību par savas pasaules uzskatu tās pārstāvju ļaunuma dēļ un tādēļ, ka neredzu šādam jēgu. Tādēļ arī fakti par šo tēmu mani neiedvesmos uz ieklausīšanos. Tas ir tieši un vienīgi un konkrēti par mani, ko dara un izvēlas citi - tas uz mani neattiecas.
Vienīgi es negribēšu arī pieņemt jūsējo patiesību par manējo patiesību. Pie tam manējā nav īsti nodefinēta vēl. Tā atrodas attīstībā. Bija gan vienreiz Facebookā tests, kuru veicot Tu varēji nokonstatēt, kāda ir Tava ticība. Kad to izpildīju, mani pierakstīja pie neopagāniem (iespējams, tie ir tie paši Fargo pieminētie sātanisti). Bet man patiesībā tas neko nenozīmē.
Jo - lai arī jūs visi tā kā sliecaties mani ateistos ierakstīt, es tam īsti nevaru piekrist. Esmu pateicīga radītājam par savu dzīvi. Bet tajā pašā laikā es redzu, kā cilvēki izmanto viņa vārdu citu apspiešanai - reliģija manā uztverē ir viens no cilvēka radītajiem ļaunumiem.

Alison (2014-07-13 18:47)      Par laimīgumu un laimi - arī šajā jautājumā manuprāt mēs runājam par dažadām lietām. Ja Polus saka, ka..."katrs indivīds savas ´laimes´ piepildījuma dēļ varētu darīt visu, ko vēlas" - tad tas pilnīgi nav laimes garants. Jo, kā zināms, visbiežāk cilvēks, kas saņem, ko vēlas, apjauš, ka tas viņu nedara laimīgu. Tāda mūžīgā tiekšanās pēc kaut kā patiesībā izdzen un visbiežāk izdedzina, nevis padara laimīgu.
Laimīgs cilvēks ir tāds, kas spēj šajā konkrētajā brīdī justies laimīgs tāds, kā viņš ir, cilvēks, kurš ir laimīgs bez nosacījumiem. Un šis viss jau no personības tīrības un prāta veselības ir atkarīgs.
Vai pasaulē tādu ir daudz - šaubos. Drīzāk tādu cilvēku nav. Bet ideālā sabiedrība ir tāda, kas to izprot un uz to tiecas.

labriit (2014-07-13 19:37)      Par tantrām, mantrām nemāku teikt, bet meditēt mācēju jau agrā bērnībā, tikai nezināju, ka to sauc par meditāciju. Tāpēc joga vareetu būt dabiska arī latvietim.

muris1947 (2014-11-08 10:06)      Jā, vislielāki fanātiķi ir tieši ateisti - tas izskaidrojams ar to, ka jo mazāk cilvēks zin, ja vairāk viņš domā ka zin visu. Kā likums tie, kas noliedz dievu un garīgās zināšanas, vai tā bibele, vai vēdas, tie šo literatūru vispār nav lasījuši, un par to neko nezin.
Tie kas ir nedaudz lasījuši, ir pielaidīgāki, bet tie kas ir nopietni studējuši, tā saprot ka tā ir taisnība.
Joga, nedz arī vēdas nav svešu tautu rituāls, bet gan visu tautu garīgās zināšanas, kas vislabāk saglabājušas Indijā, pat paši indieši tās neuzskata par savām zināšanām, bet gan par balto cilvēku, āriešu atnestām. Un ārieši visdrīzāk bija Baltu tautu senči, kas tālajā senatnē apdzīvoja plašas teritorijas no melnās jūras līdz Ziemeļjūrai un Baltijas jūrai, tāpēc arī šodien vieta, kur visvairāk ar jogu nodarbojas uzreiz aiz Indijas, tā ir Latvija.

pizastornis (2014-11-26 22:09)      Pamatjautājums ir vai dabiski ir dzīvot? Ar ciešanām pelnīt laimi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu