Pazuda, kā žīds pa Miķeļiem... Nu, mīļie - vai jūs zināt? Kāpēc tad tas žīds pa Miķeļiem pazuda?:)

Jautājums uz aizbēršanos.:) Latvieši vienmēr ir bijuši spējīgi sadzīvot un izdzīvot. Man gribētos ticēt, ka mēs arī pazīstam tautas, kas mums blakus dzīvojušas gadu simtiem ilgi. Vai kāds zina, kāpēc žīds pa Miķeļiem pazūd?:) Un, lūdzu ņemt vērā, ka vārdam "´žīds" latviešu valodā nav nekādas aizvainojošas nozīmes. Tieši tāpat, kā vārdam "nēģeris". Šeit nu gan vajadzētu mazliet mugurkaula atgūt, un nepakļauties diktātam tur, kur pašiem ir sava māka, taisnība un zināšana.

vilks28      Aūūū žīdi !!!! Kur jūs zūdat?

ramazoti      Cik pretīgi gan uzvedās pāris zaglīgu klaidoņu saujiņas, ka bija jāmaina viņu tautību nosaukumi, lai mazinātu citu tautu riebumu, dzirdot viņu jaunos tautību nosaukumus...!?

Negaiditsparsteigums      Šogad ebreji Jauno gadu svinēja no 4. uz 5. septembri.

vilks28      Nu par ebrejiem ir skaidrīte,ka 4.uz 5. Bet žīdi?:)

JurisK      Tagad es ar gudrs - zhiidu Jaunais gads pa Mikjeljiem! Atminu - biju mazs skolas puika - Centraaltirgus bija pilns ar veciem zhiidiem, kuri esot runaajushi kaut kaadaa diivainaa vaacu valodaa. Mani vecaaki maaceeja vaaciski, bet vinji to valodu nesaprata. Izraadaas, ka taa ir taa idishvaloda. Pashi zhiidi netiek iisti gudri, kura valoda taa iistaa un pareizaa, liidz ar to arii nezin, kaa vinjus pashus saukt - vai nu par ebrejiem, vai zhiidiem, vai ashkenazi, vai sefardiini. Re ko izlasiiju wikipeedijaa - ivri, daber ivri - hebrew(i.e. Jude) speake hebrew. Latviski taatad - ebreji(t.i. Zhiidi) runaa ebrejiski(ivriitaa). Yidish - skan ljoti liidziigi kaa zhiidinjsh!:) Kaa arii tai pusvaacu dialektaa runaajoshos diivainiishus sauca latvieshi no laika gala!:)

skarbaiskungs      Savulaik biju darìshanàs pie zhìdiem. Vienu dienu sanàca parunàt ar lielveikala apsargu, sakarìgs chalis, jau trìs gadi kà no Krievijas. Nàkoshà dienà zinjàs redzu, ka gàjis bojà, kkàdu atsaldèto spridzinàtàju apturèjis..
Pèc mènesha atkal lidojam uz turieni. Un te nu sàkàs. Mani ar visu ANO pilvaru pat atljàvàs no lidmashìnas neizlaist. Un tikai tàpèc, ka esmu nofigurèjis novèroshanas kameràs. Pàràk jau cìtigi vinji no sevis uztaisa to upura statusu. Tàpèc man patìk mùsu valdìbas bremzèjoshà nostàja par to ìpashumu atgùshanu.

malva      a nupat kā žīds pēc Miķeļiem PA ´tēma´ pazuda ;) tāviši ar tiem žīdiem un Mīķeļiem

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu