Kā atbrīvoties no noskauduma ?

ucibucis29 (2011-11-18 15:23)      hmm, Ilzīt, vai Tu neesi iedomājusies, ka var nekontaktēties ar tiem izsmējējiem vai samazināt kontaktus, ja tas ir darbā, vai apsēsties un padomāt - varbūt Tavas darbības vai izteikumi kādam ir aizskaroši un tas cilvēks vienkārši Tev dod pretī. Un varbūt Tu esi tādā čīkstule un pīkstule, ka šādā veidā Tevi mēģina vest pie prāta?

Ceru, ka esi dzirdējusi sekojošo banalitāti - mēs nevaram mainīt citus, bet varam mainīt attieksmi pret viņiem.

JurisK (2011-11-18 15:30)      Man, protams, grūti iedomāties kaut kādu mobingu vai bosingu savā darbā, tā var arī pa muti norauties vai aiz borta aizkrist netīšām. Arī pagrūti ko tādu iedomāties Latvijas darbinieku vidū, ja nu vienīgi tiešām naivs un galīgi nepieredzējis tas darbinieks. Nedomāju, ka spēcīga personība, labs darbinieks ļaus kādam kāpt uz galvas un piedos sīku cūcību sarīkošanu. Drīzāk pateiks visu acīs skaidri un gaiši, ko par tiem cūkaušiem domā. Rietumos tas varētu būt, tur cilvēki dikti noslēgti, tieši acīs reti izsaka pārmetumus, vairāk aprunā aiz muguras, neizrādot patieso attieksmi. Vismaz cik nu gadījies tais rietumos pabūt. Tā kā pie mums tāda mobinga nav, ir tikai neizlēmīgi cilvēki, kuri nespēj sevi aizstāvēt. Protams, ka liela problēma ir arī cita darba atrašana. bet man personīgi liekās, ka nav jēga ciest netaisnību, ja nespēj neko darīt - pacel cepuri un čau! Un veselību bendēt ne tik nav jēgas!

glitters (2011-11-18 15:40)      ...:)))tā tak mīļā ir latviešu mīļākā nodarbe:))))

swim (2011-11-18 16:04)      Kuriem Tu nepatic,vina draudzenem kuram Tu it ka raksti vai vinam?Jebsu vel kadam,mums to arhisvarigi zinat,tikai tad spesim dot konkretu,100% drosu padomu.

linduxxx (2011-11-18 16:27)      apsien ap galvu lakatu,ieziedies ar medu un lien gultā..no rīta visi acīgie grauzēji pazudīs:D

krauklis966 (2011-11-18 16:34)      Beidz vienreiz tām stūlbībām ticēt un viss būs kārtībā.

RaganaArKristaalu (2011-11-18 17:23)      Izlasīju tēmu (tur gan nekas netiek pateikts :) ), izlasīju komentārus (lielāku uzmanību pievēršot autores komentāriem... Jautājums man ir tikai viens - kāds sakars šim gadījumam ir ar noskaudumu?

KONSUL (2011-11-18 17:34)      Es te isti nesaprotu ko autore velas:

a) nolikt pie vietas sancensi vai b) atbriivoties no noskauduma ??! Tas nu tomer bus dazadas lietas, meit:)

tad nu pec kartas:

1. draugus turi tuvumaa, ienaidniekus neizlaid no acim;
2. ko noziimee TAVAA izpratnee ``nolikt pie vietas``?! Tu nevari ietekmet citu domas, vari tikai nedaudz ietekmet citu ricibu, ja jau reiz mes runajam par ienaidniekiem;
3. Man aizkeras Tava reakcija uz komentaru ``Iemiili sevi un citi to ieraudziis un iemiiles tevi ...`` - vai nav taa, ka sancense nemaz nav pie vainas un ij nekada noskauduma nav (kaut latvieshi tiesham ir LOTI skaudiga tauta - ne visi, bet vairakums)... Izskatas, ka taa problema ir Tevii pashaa un nevienaa citaa un Tu pati sevi ed no iekshienes tb padari sevi nelaimigu, etc.
4. Ja nu tiesham kads Tevi noskaudis/vel ljaunu (kas ir iespejams, jebkuram, kursh nav absoluta nulle), tad vislabakas zales ir NEDOMAT par sho cilveku, situaciju - IGNORE, ne areji, bet taa isti ar sirdi un miesu, nekadu jutu shii cilveka virzienaa - sakumaa bus gruti, ar laiku iemaacisies:)


Te Tev psihologs, psihoterapeita un vienkarshi sievietes viedoklis par baltu velti, bet jaunkundzem, kuras domaa, ka labs profesionalis ir ls10, jasaka, ka par shadu samaxu LV stradaa TIKAI iesaceji/studenti/beztalantigie tb tie, kuriem nav klientu vai... valsts dotetas iestades - profesionala taxe stundaa (vismaz, ja runajam par centru, laukos varetu but zemaka cena) ir 20-25ls vai... ja cilveks tiesham nespej samaxat, bet ir redzamns,ka vinam loti vajag sho palidzibu - biezji ir pretimnakshana tb taxe tiek samazinata un kads varbut pat tiek konsultets par simbolisku samaxu (protams, ne ilgstoshi). Nez kapec kads domaa, ka citu darbs ir lets un viegls, bet vina darbs butu janovertee ar ``atbilstoshi augstu samaxau`` - shadu viedoklu turetaji varetu pamacities 9 gadus klatienee, maxat par studijam ap 1000Ls gadaa un vairak, iret ofisu, cilvekiem ertaa vieta

KONSUL (2011-11-18 17:37)      /turpinajums/

shadu viedoklu turetaji varetu pamacities 9 gadus klatienee, maxat par studijam ap 1000Ls gadaa un vairak, iret ofisu, cilvekiem ertaa vieta un tad uz personigas pieredzes un darba bazes paust savu viedokli - tas butu taa gudri un sakarigi darits!:)


Nav Tevi neviens, berns, noskaudis, esi mieriga!:)

cita_B2 (2011-11-18 17:50)      kas Tev vai Tevī tik īpašs, lai kāds skaustu? dzīvē vienkārši mēdz veikties un neveikties.

Moonlight_shadow (2011-11-18 17:53)      JurisK - te nu Tu maldies:) Tu nestādies priekšā ko spēj normāls sieviešu kolektīvs, ja kāds izraujās no kopainas:D :D :D

VECA_PIEPE (2011-11-18 20:02)      Izrādās tēmas autore ir tiešām sakarīgs un prātīgs cilvēks, kura prot pamatot ar argumentiem savas personiskās domas un sajūtas. Lai arī šīs viņas uzsauktās tēmas saturs un viņas pašas sniegtie komentāri tēmā, lika domāt par pretējo, ar kaijas lidojumu un provokāciju šeit nebūs nekāda sakara, bet gan tiešām nopietnu problēmu.
Ieteikums jaunajiem tēmu autoriem- pārdomāt savu uzsaukto tēmu pasniegšanas manieri, lai veltīgi neradītu provokatīvu tēmas jēgu.

VIZUAALAAmaaksla (2011-11-18 20:27)      Juris arī ir NAIVS............ir mobings un kāds vēl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mYmra (2011-11-18 20:50)      Tas nav noskaudums.
Katru riitu ieskatoties spogulii paslavee sevi, ka esi visskaistaakaa, visforshaakaa, vislaimiigaakaa un taa iarii buus. Un uzskjaudi citu domaam par sevi, jo svariigi ir tikai tas, ko pati par sevi domaa. Nekam citam nav noziimes.
/ iereec par vecaa_piepe izmisiigajiem centieniem buut objektiivai /:DDD

saullla (2011-11-18 21:24)      Cilvēks aiz sava milziigaa slinkuma strādāt ar sevi,augt,pieaugt,mācities utt utt,atrod kārtējo attaisnojumu tam kapēc neiet dzīvē -noskaudums...
Citi izdomā karmas,likteņus,lāstus,kā nu kurš,galvenais ka savam slinkumam var atrast kādu citu ko vainot.

_ladybird_ (2011-11-18 23:16)      Diemžēl latvieši ir tāda maza, skaudīga tauta. Tur neko nevar padarīt. Pirmkārt, pašai ir jābūt stiprai. Otrkārt, ja Tev kāda kolēģe lišķīgi saka cik Tev skaista kleita vai cik Tu labi izskaties - tad vienkārši domās saki - cik Tev skaita pakaļa (piedodiet par izteicienu), tas palīdz....:) Bet ja Tu pa nopietno gribi kaut ko pārbaudīt - tad meklē savā pilsētā Salonu XI, tur ir labs cilvēks, kas varētu Tev palīdzēt....

PIRAMIDONS (2011-11-18 23:27)      Nedaudz oponeeshu padomdeveejiem. Pirmkaart-neviens ,patiess vaardotaajs,vai dziednieks shai situaacijaa nenjems naudu! Juusu situaacijaa,gadu atpakalj,bija nonaacis viens puisis.Vinja dziive bija parveertusies haotiskaa murgaa. Viens seanss,vinjam pasham to nezinot,aiznjeea ne vairaak kaa 15 minuutes.Triis dienas atpakalj es satiku sho puisi,tas bija pavisam cits cilveeks,kljuvis meertieciigs ,izveidojis gimeni un dziivoja cilveeka cieniigu dziivi.
Shai portaalaa ir profesionaals parapsihologs,es doaaju,ka arii vinjsh Jums speetu paliidzeet. Nebaidieties no pazemotaajiem un izsmeejeejiem,Juusu probleemu viegli buus paarcelt uz vinjiem,lai sho laastu vinji nes taalaak.
Patreiz,Latvijaa nav neviena iista vaardotaaj.Martas vieta ir briiva.Shaads cilveeks,Latvijaa var buut tikai viens!

marija19561956 (2011-11-19 00:35)      Tevi Ilzit bus piemeklejusi depresija.Esmu dzirdejusi par noskaudumiem,cik tas viss patiesi,nezinu.Pasas labakas zales,sac nodarboties ar sev kaut ko tikamu.Es sev pirku skaistu apaksvelu,ta iepriecinaju sevi un viss drumais atkapas.

diaanna (2011-11-19 00:41)      Cik daudz nicinājuma un necieņas pret sevi un savu tautu vārdos ,ka latvieši ir skaudīga un maza tauta/tik daudz to atkārto/ .Kur tas teiciens ,ka latvieši ir maza un lepna tauta ,kas dzīvo Baltijas jūras krastā? Kas cels tautas pašapziņu ,ja ne Jūs paši? Kas pacels katra cilvēka pašapziņu,ja ne viņš pats. Man tikai atliek pabrīnīties...TAS NAV PAREIZZZI!Ja to bieži atkārto ,tad var tam ari noticēt .

mekleeju_miiljuminju (2011-11-19 02:01)      Palasīju labākos komentus par cik publika saka, ka neesi kārtējais trollis, varu ieteikt ka tiešām labi komenti un kā vienmēr apbrīnoju KONSUL ieteikumus! Profesionāļu izmaksas Latvijā patiešām dārgas un vajadzīgi vairāki apmeklējumi, lai sakārtotu cilvēka mikroprocesoru! I pareiz viedoklis, ka nezinot cēloni, iemeslu i grūti ko ieteikt, bet eksistē vēl ļoti daudz iespējas kā dziedināt sevi, ar sevi stādājot un apzinoties, citreiz var palīdzēt baznīcas apmeklējumi, mācītājs, kāds jauks cilvēks, sarunas - vajag runāt un rast risinājumus! Iespējas i daudz, vajag tikai rakt! Vajag sākt ar sevis mīlēšanu un ..........! Ļoti palīdz un palidzēs Ticība, Cerība, Mīlestība! Katram i savs ceļš ejams un viss ir iespējams! Jums noteikti viss izdosies! Veiksmi sevis pilnveidošanā!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu