Par rasas piederību(60=>), antropoloģija, nejaukt ar rasufobiju

ebreji – tauta ar zilām acīm un čirkainu rud-spalvojumu. Apgalvojums iz tradīcijas “viena tante teica” bet toties tantei ir zināmi fakti.. Semītu tautām, Vidusjūras un Indijas okeāna mītniekiem tāds “krāsu” salikums nav , vispār, iedomājams. Apburtais loks vai falsifikācija?

kokote (2013-08-18 21:20)      http://lv.wikipedia.org/wiki/Ebreji#Ebreju_etnosa_apak.C5.A1grupas
Nekādi nespēju iedomāties Etiopijas ebrejus, kuri atbilstu šim aprakstam.

ramazoti (2013-08-18 22:16)      Ja Ādams bija ebrejs, tad visi ir ebreji, ja nebija, tad ebreju vispār nav, bet ir tikai daudzi viltīgāk ieņemtie:(hitro vibejanije:)

iumis (2013-08-18 22:18)      Ebrejus es nesauktu par tautu, es teiktu savādāk - narod - pa krievu modei. Zilas acis un gaiši (blondi) mati ir Baltu tautām. Tevis pieminētajiem žīdiem šīs krāsas noteikti nav raksturīgas, turklāt noteikti traucē. Baltu kultūra traucē, krāsas traucē. Zinu blondīnes daudz un neviena neatbilst izplatītajam mītam par blondīņu blondīnismu. Sāku tam pievērst uzmanību, vērot, domāt līdzi utt.. Patiesībā super duper gudras sievietes, cilvēki kopumā. A tas, ka melngalvji uz mūsu senču pamatiem cenšas būvēt savas patiesības, - daudz tādu mēģinājumu un ne tikai melngalvjiem bet rau, tepat Krievijā arī šie sasapņojušies ka no kosmosa atlidojuši. Es tik nesaprotu kādēļ - vai tur dzert vairs nebija ko, vai par lamāšanos šos no turienes izmetuši vai vienkārši visas māju trepju telpas bijas tā pieķēzījuši, ka pašiem tur nepatika vairs uzturēties.

Gara tēma patiesībā ...

Zeltiite (2013-08-18 23:13)      Nu ir mūsos arī ebreju rases daļa - samierinies un novērtē (un izmanto savā labā)! Nesaprotu, kur vispār ir problēma, ja negribi pierādīt tīru un no ebrējiem brīvu slāvu rasi :D

Zeltiite (2013-08-18 23:18)      Laikam vēl neesi bijusi nevienā ebreju tusā mūsu dzimtā Rīgā, kur saredzi savas īstenās saknes - arī savā zilo acu skatienā :D Kur attiecīgās dejas dejo savējie. Un pazīmes ir slēptas, bet savējiem saprotamas. P.s. nekultivējam, bet konstatējam (un citi arī konstatē kurš ir " žīds").

fargo (2013-08-18 23:21)      laikam autors neko nav dzirdējis par laulībām starp dažādām tautām un rasēm...

iumis (2013-08-18 23:42)      :D termins "krīvi" tiek pamests tieši Latvijā dzīvojošajiem tūdaliņiem (tāgadiņiem). Miljons argumentu. Starp citu - ja arī tādi krīvi būtu eksistējuši, tad to zinātu ne tikai latvieši (latgaļi) bet visa pasaule. Paši krievi daudzina kaut kādus senslāvus, pilnīgi ignorējot slovēņu izcelsmi un slovēņu nedarbus mūsu senčus zemēs :D Kas attiecas par tagadējiem krieviem, tad to sabiedrību taisīja tie paši melngalvji, vairāk vai mazāk tūliņ aiz Romas impērijas sabrukuma (roc ka līdzās - ne to vien izraksi :D )

Zeltiite (2013-08-18 23:13) personīgā pieredze - "... ebreju rases daļa..." - Zeltīt - pārtrauc pīpēt zāli - labi nebeigsies! :)

ps - zinu ka ir vecie žīdi, kuri par to runā un paši nesaprot, kādēļ tagad tik asi iestājas pret šo apzīmējumu - "žīdi". Ir runājuši, ka agrāk viņus (un viņi paši sevi) tā arī sauca - par žīdiem - un nevienam nav nācis prātā apvainoties. Kāpēc tagad par to melngalvji cepas - neviens nesaprot - es arī nesaprotu - kas tur slikt žīdu saukt par žīdu. Ļauni taču neesam! Manuprāt tā īsi un parasti un ikdienišķi skan - žīds, žīdulēns, žīdiņš utt ... . Turklāt arī tie cilvēki daudzi ir tiešām jauki un atsaucīgi cilvēki - mūziķi, mediķi, zinātnieki, amatnieki utt ... :)))

GarlaikotsLaucinieks (2013-08-19 09:08)      Autor, rasa ir tā, kas no rītiem zālē. Rase ir tas, par, ko jūs te mēģināt spriest.

_Biezaa_oome (2013-08-20 00:28)      Man paziistamie ebreji vairaak izskataas peec araabu tautu liidziniekiem. Jauktenji ir ar zilaam aciim, bet kursh tad te nav jaucies?

JurisK (2013-08-20 12:50)      Bija draugs - žīds no Harkovas - čirkaini rudi-blondi mati, zilas acis, pazinu vēl vairākus tādus, ar zilām acīm, tepat Rīgā. Ja Veco derību pieņem par ebreju tautas vēsturi, tad tur nosauktas vairākas ciltis, kas dzīvo dažādos zemes apgabalos. Nezinu, kā Ādamlaikos, bet Jēzus laikā ebreju sejas vaibsti vairāk līdzinājās negroīdajai rasei. Senie latvieši esot bijuši nedaudz līdzīgi mongoloīdajai rasei, konkrēti tikusi saskatīta līdzība ar Amerikas pirmiedzīvotājiem vēl ap 1500-to gadu. Augstāks dzīves līmenis veido smalkākus sejas vaibstus visām rasēm. Salīdzini kaut vai Amerikas nēģerus ar viņu radiniekiem no tagadējās ekvatoriālās Āfrikas mūžamežiem!

fargo (2013-08-20 14:59)      Par rasas piederību(60=>), antropoloģija, nejaukt ar rasufobiju foto "Nezinu, kā Ādamlaikos, bet Jēzus laikā ebreju sejas vaibsti vairāk līdzinājās negroīdajai rasei."
tā ir tikai afrocentrisma teorijas versija.
antīkās vidusjūras austrumu daļas un ziemeļāfrikas tautu rasiskā piederības hipotēžu ir daudz. antropoliģiski noteikt ēģiptiesu vai semītu piederību droši ir grūti.
piemēram, ēģiptieši nodalīja četras ēgiptē(vai kamiņos) dzīvojošas rases - lībieši(arī t.s. jūras(salu) tautas, t.sk. lībieši(nejaukt ar mūsdienu lībiešiem), eiropieši(grieķi u.c.)), ēģiptieši, nūbieši(nēģeri) un semīti(ebreji, babilonieši, akadieši, asīrieši, feniķieši u.c.).
un ebreji bija semīti.
attēlā lībietis, nūbietis, semīts, ēģiptietis.

Zeltiite (2013-08-20 23:47)      Nepīpēju zāli. Kā daudzi, nesam savos gēnos ebrēju rases iezīmes. Bet izvēlamies citas nācijas. Taču, neiespringstam, ka jābūt par latviešiem tāpēc, ka pasē pēc dzimšanas datiem tā ierakstīts! Druīdisms spēcīgs, protams, bet tā latviešu kultūra ir ļoti nosacīta un neinteresanta! Bļin, spec skolā visu to latviešu literatūru, tā saucamo, noliku uz piecenieku, bet tas nebūt nenozīmē, ka pieņemu visu to! P.s. esmu visās savās dzimtās 100% latviete, bet ne sajūsmā par to!

iumis (2013-08-23 11:31)      Nepīpēju zāli. Kā daudzi, ebrēji nes savos gēnos Baltu rases iezīmes. Bet varbūt šos vieno viņu piederība pie viņu tā saucamās reliģijas? Es arī neesmu latvietis taču esmu piederīgs Baltu kultūrai, kuru, paldies Dievam, izprotu!

lacrima (2013-08-25 08:43)      Augstāk minētie "krīvi´ nebūt nav krievu senči! Tie bija seno latviešu svētie vīri, pagānu ticības laikos. Kaut kas līdzīgs mūsdienu mācītājiem.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu