Kaa juus juutaties praktizeejot meditaaciju?

Es ik pa laikam atgriezhos pie meditaacijas, bet katru reizi peec kaada ilgaaka laika mediteejot, tas ir kaadu nedeelhu peec kaartas , izjuutu sevii pretestiibu, itkaa tas nav dabiigi, nav prieksh manis, kautkas mani atgruuzh tai visaa, tai pat laikaa vilina, jo taadas sajuutas nekaa savaadaak nevar sasniegt,arii to mieru,kas paarnhem peectam, kaa juus domaajat,kas par vainu un kaa jums veicas ar to,ja darat to?!:)

kolina (2011-01-26 13:42)      Tu varbūt tajā visā gribi pārāk iedziļināties, bet tev to nemaz nevajag. Dari to vienkāršāk un ne tik tehniski. Lieliski nomierināt prātu var arī, lasot garīgu literatūru (te nedomāju ezotērisko), izstaigājoties pa piesnigušu mežu un pastāvot (meditējot) pie kādas priedes vai ozola.

garinaiz (2011-01-26 13:48)      Kaa juus juutaties praktizeejot meditaaciju? foto to eeteriska: Daru to, jo man ir daudz briivaa laika...televizoru var skatīties, ja ir daudz brīva laika, bet jebkurai fiziskai un garīgai praksei vajaga nopietnāku iemeslu, pamatojumu...dažās dzenbudisma sektās Japānā audzēkņu "neatlaidību" pārbaudīja ar bambusa nūjas palīdzību, Indonēzijā, iestājoties cīņas mākslas skolā, uz pirmo nodarbību audzēkņiem bija jāatnes auduma gabals, kurā ietīt ķermeni, ja treniņu laikā sanāktu iet bojā un līdz ar to parādītu uzticēšanos skolotājam...nav jēgas meditēt laiku pa laikam, tāpat kā šad tad nodarboties ar jogu, ar to ir jadzīvo, sliktākajā gadījuma regulāri jāpraktizē, citādi nav jēgas... ja nu tomēr ir vēlēšanās sevi tam atdot, tad, pievienojoties fifidrillai, varu teikt sāc ar skolotāja meklēšanu, skolotājs tev iedos to, ko nevienā grāmatā neizlasīsi, parasti grāmatās ir doti vispārēji norādījumi, un pēc tam kad būs apgūta bāze, tad jau var sākt grāmatiņas šķirstīt , ā un vēl kas - negaidi rezultātu, dari to pašas jogas vai meditācijas dēļ...:):) bet no sākuma padomā kāpēc un vai tev to vajaga...

IipashaSieviete (2011-01-26 17:47)      Ari katolu baznica un visas citas Latvija pieejamas religijas sludina meditaciju, par senlatvieshu gudribam nemaz nerunajot! Tikai katram jaapgust savs veids, kaa to darit!

garinaiz (2011-01-26 18:22)      meditācija nav nekāds brīnums, tas ir apziņas stāvoklis, arī skatoties kā akvārijā peld zivtiņas vai kā lietus lāses tek pa logu lejā var dabūt šo stāvokli, kad nekā cita nav ir tikai šeit un tagad, da jebkas var būt meditācija, pat kartupeļu mizošana :):)

cilveex (2011-01-26 18:42)      "un visas citas Latvija pieejamas religijas sludina meditaciju"
Tā tas nav.

daisy777 (2011-01-26 20:13)      JurisK, baigi nekonkrēti izejas dati, taču es liktu likmes uz Jevgēņiju Torčinovu un viņa "Pasaules reliģijas: pārpasaulīgā pieredze. Psihotehnika un transpersonālie stāvokļi" - lielāka guru krieviem nav, Blavatska bija tikai šarlatāne, un arī tikai nosacīti "krieviete". Der? :)))

bigijs (2011-01-26 22:55)      Skatoties, ar kaadu meerkji Tu gribi mediteet. Ir ljoti dazaadas meditaacijas.
Meditaacijas, kuras attiista gudriibu, ieksheejo mieru, koncentreeshanaas speejas,
speeku.
Senajaa kjiinaa bija muuki, kuri praktizeeja slepenu meditaaciju, kura izpaudaas
kaa meediishanaas spogulja priekshaa.

Palomino (2011-01-27 09:41)      Piekrītu Just viedoklim. Turpināt lauzties tur, kur visa būtība turas pret, ir tas pats kas par varītēm stīvēt 43. izmēra kājā 36. izmēra kurpītes. Komforts un harmonija nebūs iegūstams.

Natta (2011-01-29 12:53)      Mani meditācija uzjautrina, jo tā ir poza:)) re,kāds esmu garīgs,jo meditēju!!:) meditācija nāks automātiski, kad būsi līdz tai izaudzis un ja cilvēks būtu nu tik briesmīgi attīstīts, tad droši vien piedzimtu kādā budistu templī,lai pilnveidotos. Nekad prātā nav nācis nodarboties ar tādām muļķībām,jo vēl par agru. Tēvs gan cauru diennakti sēž lotosa pozā un kaitina mammu, kurai viņa vietā nauda jāpelna un jāuztur māja, 3 cilvēki un viņas labā sirds vēl visus apdāvina..lūk,kur patiesā mīlestība un ceļš-mīlestība pret tuvāko,nevis lotosa pozā sakrustots egoisms..

fernfahrer (2012-09-16 17:03)      traucē meditēšanas laikā ieslēgts TV un kaķis, jo vienam mēdz šķobīties ekrāns, bet otru es negribu tāpēc, ka var izsaukt elektro izlādi un dzirksteļošanu...

Zitte (2012-09-19 21:03)      Biju pirmo reizi dziivee uz meditaaciju pie Lidijas.Peedeejo,jo vina aizbrauc uz klosteri Indijaa.
Sajuutas??Man tas likaas garlaiciigi un nedaudz interesanti.Neprotu, jo aizmiegu, tad atkal prata iesjaujas visaadas domas, bet...tas nav pareizi.

andris1315 (2012-10-02 10:07)      Meditēju katru rītu pirms ienākšanas oHo un tad šeit jūtos Galvenais!:)))
-Lūdzu paejiet visi malā-ES nāku!;p

znxjbm1 (2014-02-10 17:01)      Gribu sākt praktizēt, bet nav īsti laika/apņemšanās, es pārāk daudz ko gribu, jāpieturas pie svarīgākā, pagaidām..
Bet cik esmu mēģinājis - miers vienā vārdā aprakstot, dažreiz var būt tieši laikā.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu